Kad Mozzart vodi na SP: Mesta kao iz raja, druženje s Brazilkama, ali brate, lepša je moja Mionica

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 17:49

Sležu se utisci iz Dohe, Jedan od 122 Mozzartova putnika za Katar Ljubiša Srećković impresioniran Lusailom

Drugi dan otkako se Mozzartov avion prizemljio i vratio iz Dohe u Beograd, utisci se još sležu. Dobtitnici naše nagradne igre "Pogodi najveću kvotu i osvoji put u Katar" u 24 sata imali su priliku da gledaju okršaj se Srbije i Brazila na najvećem katarskom stadionu, da osete atmosferu Svetskog prvenstva, da dožive neponovljvo i budu deo srpske navijačke armije na Bliskom istoku.

Neki su iskusili prvi izlazak van granica Srbije, neki prvi put leteli avionom... Sve u svemu utisak je da je nedostajala samo pobeda ili bar bod Srbije, ali i mogućnost da se u popije po koje pivo.

Izabrane vesti

„Uželeli smo se malo alkohola, pa smo se sinoć okupili i družili", priča Ljubiša Srećković iz Mionice, jedan od naša 122 putnika i nastavlja: "Sa Моzzartove strane sve je bilo odlično. Jedino nisam zadovoljan fan zonom. Lepše je kod nas u selu u Mionici. Nemaš kafić da sedneš, da popiješ pivo, pa neka je i 10 evra."

Ali kada se u vidokrugu Mozzartove armije pojavio velelepni stadion Lusail, vilice su pale, a oduševljenje dodatno poraslo kada su se Mozzartovci našli na tribinama.

"Stadion je ludilo. Nikada u životu nisam bio na stadionu većem od Marakane. Mesta sa kojih smo posmatrali utakmicu su bila fantastična, samo što nismo ušli na teren. Prošla me je jeza od atmosfere. Mislim da je u našem sektoru bilo najviše srpskih navijača."

Ljubiša do sada, kako kaže, nije putovao dalje od Bugarske, pa je kratak, ali sadržajan boravak u Dohi, naročito na Lusailu, ostavio poseban pečat.

"Utakmica, posebno prvo poluvreme dok nam je rezultat odgovarao, ostavili su mi utiske za ceo život. U prvom poluvremenu smo bili svežiji i mi i igrači, a u drugom smo već počeli da padamo, počeo je da stiže umor... Ali stadion, ono je ludilo od stadiona. Zadivila me je akustika… Kada su Brazilci postigli gol, pa njihov huk, mislim da ih je bilo 60.000. Umalo nisam pao od buke koju su napravili. Ali mislim da se i naše navijanje, iako nas je bilo šest puta manje, čulo bar do Sjedinjenih Američkih Država, ha-ha-ha."

A Svetsko prvenstvo je poslovično platforma za sudar različitih kultura, nova poznastva, druženja. Osim što su naši putnici međusobno uspostavili nova poznastva i kontake, pale su i neke nezaboravne fotografije sa uvek atraktivnim navijačicama Brazila.

"Slikali smo se grupno, snimao sam i neke delove utamice, naše navijače… Imam fotografiju sa dve Brazilke, imam i sliku sa našim bivšim reprezentativcem Duškom Tošićem na aerodromu pre povratka."

Oduševljen je Ljubiša Mozzartovim mundijalskim putovanjem, čeka utakmicu protiv Kameruna, veruje u pobedu i istovremeno razmišlja da u svojoj režiji ponovo skokne do Katara na, nadamo se odlučujuću utakmicu protiv Švajcarske.

"Nadam se da će da zaborave ovo što se desilo protiv Brazila. Nije bilo ni realno pobediti Brazil, ali ništa nam nije štimalo u tom meču. Sa Kameruncima će biti druga priča. Neće pritiskati Kamerun nas, nego ćemo mi njih napadati. A ja razmišljam da ponovo odem u Katar, ako uspem da nabavim kartu", zaključio je Ljubiša.



tagovi

Mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara