Tim kojem odgovara bod neće da se brani protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 15:36

"Videćete da ćemo napadati i da ćemo biti efikasni", najavljuje Murat Jakin, selektor Švajcarske

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Odgovara Švajcarcima i bod protiv Srbije da bi prošli u osminu finala, odbrana im je pritom daleko bolji deo tima nego napad, tako da su svi delovi jednačine za njih savršeno postavljeni. Ali i pored toga Murat Jakin, selektor crveno-belih sa Alpa najavljuje – napad.

Izabrane vesti

Ako je verovati šefu struke Švajcarske, a to je baš teško zbog stila igre koji forsira otkako je selektor, njegov tim će sutra veče na stadionu 974 krenuti u ofanzivu na Srbiju.

"U prvoj utakmici protiv Kameruna mislim da je naš napad izgledao dobro, stvorili smo brojne šanse, nažalost nismo ih iskoristili više od jedne. Sutra će biti potpuno drugačija utakmica, videćete kako se stvaraju prilike, bićemo napadački orijentisani, hrabri, dolazićemo sa više igrača do 16 metara. Mislim da ćemo biti zaista efikasni", najavljuje Jakin.

Deluje prilično samouvereno selektor Švajcarske da će njegov tim proći dalje.

"Važno je da se držimo našeg stila igre, našeg plana i da zaslužemo izborimo prolaz dalje. Bitno je da kontrolišemo emocije. Neće biti lako, ali mi smo jak tim, imamo i iskustvo i kvalitete koji mogu da nam donesu prolaz dalje".

I poput Piksija Stojkovića, tako njegov kolega sa švajcarske klupe poručuje da ga interesuje samo njegov tim.

"Važno je da se fokusiramo na nas, našu igru, naš tim. Da dobro otvorimo utakmicu, vršimo što veći pritisak na rivala i da odigramo zaista dobar meč. Naša ekipa je zrela, dovoljno iskusna da možemo da odreagujemo na sve što se dešacva na terenu. Srbija nas neće iznenaditi, važno je da mi budemo ti koji će dominirati terenom".

Naravno, osvrnuo se Jakin kroz nekoliko rečenica i na igru Srbije.

"Oni imaju interesantan sistem igre. To je tim sa jakim igračima, ne moram nikog od njih da posebno izdvajam, dobre su im čak i zamene. Lako mogu da se prilagode igri rivala, zato ne treba da obraćamo pažnju na to šta oni rade, već da igramo svoju igru".

Nekoliko švajcarskih igrača se prehladilo u poslednja dva dana, ali Jakin ističe da će svi biti spremni za meč.

"Jan Zomer i Niko Elvedi su imali nezgodnu noć, jer su se prehladili, ali biće spremni, moći će da igraju", istakao je Murat Jakin.


tagovi

Murat Jakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara