Aleksandra Krunić (Foto: AFP)
Aleksandra Krunić (Foto: AFP)

Aleksandra Krunić u trećem kolu US opena: Izgubila prvi set, pa iznenadila Krejčikovu

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.22. | 06:40

Sjajna igra srpske teniserke u drugom i trećem setu za veliki trijumf

Srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je iznenađenje u drugom kolu US opena. Ona je savladali 23. teniserku sveta Barboru Krejčikovu i to nakon što je izgubila prvi seta za 32 minuta. Na kraju posle nepuna dva sata borbe 2:1 (2:6, 6:4, 6:2) za sjajnu Krunićevu.

U trećem kolu sastaće se sa ruskinjom Ludmilom Samsonovom (36), a meč je na programu u petak (17.00). Treći put u karijeri je prošla drugu rundu, a najbolji rezultat ostvarila je palsmanom u četvrtu 2014. godine.

Izabrane vesti

Napravila je Krejčikova brejk već u četvrtom gemu prvog seta, a potom povela i sa 5:1. Bilo je jasno da će joj propasti prvi set i to vrlo rutinski. Ipak, uzvratila je Krunićeva brejkom za 2:5, ali potom nije izdržala. Treći put je protivnica osvojila gem na njen servis i povela u setovima.

Počelo je Aleksandrino buđenje u drugom setu. Posle nekoliko kratkih gemova, rasplamsala se borba, da bi Krunićeva došla do prvog brejka. Povela je sa 3:2 i to je bilo dovoljno da uzvrati i poravna rezultat u setovima.

U odlučujućem je srpska teniserka napravila čak tri brejka. Prvi je protivnica uspela da joj vrati, a posle trećeg je postalo jasno da će Srbija imati predstavnika u trećem kolu US opena u konkurenciji dama.



tagovi

US openAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara