FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Alkaras pred subotnji klasik: Novak trenutno najbolji, uživaću na terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 18:55

Duel u večernjem terminu (21.00)

Nije nimalo ulivao poverenje start Završnog mastersa u Torinu za Karlosa Alkarasa. Nakon poraza od Aleksandera Zvereva, činilo se da 20-godišnji Španac nije ni blizu igara iz prve polovine 2023. godine, kada je bio nerešiva enigma na skoro svakom turniru. Pridigao se momak iz Mursije u naredna dva duela protiv ruskih rivala Andreja Rubljova i Danila Medvedeva, osvojio sva četiri seta i obezbedio prvo mesto u grupi pred polufinale.

Tamo Alkarasa čeka najteži mogući protivnik i peti međusobni meč protiv Novaka Đokovića. Za sada je 2-2, a Srbin je ove sedmice u Italiji baš ispred najmlađeg svetskog broja 1 u istoriji, obezbedio prvo mesto na ATP listi po završetku kalendarske godine.

Izabrane vesti

"To je jedan od najtežih izazova. Igrati protiv Novaka u polufinalu turnira koji je osvajao šest puta. Novak je Novak, on je najbolji na svetu trenutno. Izgubio je samo šest mečeva u godini, to pokazuje koliko je neverovatan. Probaću da odigram svoj najbolji tenis, baš kao što sam uradio u prethodnim mečevima", respektuje Novaka Alkaras.

Dvostrukom grend slem šampionu posebno se dopada atmosfera u torinskoj Pala Alpitur dvorani.

"Ovo je jedan od najboljih turnira u našem sportu. Atmosfera koja ovde može da se oseti je sjajna. Sve je veoma lepo i drago mi je što mogu da proživim iskustvo igranja na ovom neverovatnom turniru. Sada je dodatno posebno kada sam se plasirao u polufinale u svom prvom nastupu, uživam u trenutku. Uživaću sutra na terenu, pokušaću da dam sve od sebe”, iskren je Alkaras.

U međuvremenu se Danil Medvedev "izlanuo" medijima i nehotično otkrio satnicu sutrašnjih mečeva.

"Energija nije ista. Imam novi meč u 14.30. Moram da počnem da razmišljam kako da ga dobijem, žao mi je Rubljova koji se radovao meču večeras", rekao je Medvedev.

U slučaju da treći teniser sveta zaista zna ono što organizatori još nisu saopštili zvanično, jasno je da će Đoković i Alkaras na teren u subotu od 21.00. U tom slučaju čini se da su italijani želeli da omoguće Janiku Sineru što više vremena za odmor pred finale i izvesno jako umornog rivala u završnoj borbi za trofej.


tagovi

Karlos AlkarasNovak ĐokovićZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara