Karlos Alkaraz (©Reuters)
Karlos Alkaraz (©Reuters)

Alkarazov trijumfalni marš kroz Pariz - kao furija uleteo u osminu finala Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 00:32

Španski tinejdžer ostvario najbolji rezultat na drugom grend slemu sezone

Da li je prerano pričati o novom teniskom kralju možda i najbolji odgovor daće Rolan Garos na kome se Karlos Alkaraz ustremio na prvi grend slem trofej. I pre početka drugog grend slema sezone proglašen je španski tinejdžer za prvog favorita, iako su u njegovom delu žreba i Novak Đoković i kralj pariske šljake Rafael Nadal. Klecala su kolena Alkarazu na drugoj prepreci, spasavao je meč lopte protiv Alberta Ramosa i potom u idućoj rundi odigrao meč kao da nikakvih turbulencija i nelagodnosti nije bilo. 

Lošu memoriju ima Karlos Alkaraz, u maniru najboljih košarkaša sveta lako zaboravlja na promašaje. Ekspresno se resetovao Španac, ubacio je u veću brzinu i razbio Sebastijana Kordu za plasman u osminu finala Rolan Garosa - 3:0 (6:4, 6:4, 6:2). 

Izabrane vesti

Dva sata i koji minut preko bili su potrebni novoj senzaciji “belog sporta” da podigne lestvicu na pariskoj šljaci i ostvari rezultat karijere. Do ove godine Alkaraz je najdalje dobacio do treće runde - tu je zaustavljen pre ravno godinu dana - a sada na horizontu vidi četvrtfinale za koje će igrati protiv Karena Hačanova, koji je eliminisao Kamerona Norija. Još jedna pobeda deli momka iz Mursije od rekorda na grend slem turnirima sveukupno gledano, pošto je minule sezone stigao do četvrtfinala US opena.

Sebastijan Korda nije bio ni blizu da stavi Karlosa Alkaraza na Tantalove muke, kao što je to učinio njegov prethodnik Albert Ramos. Niti jednom u tri seta Amerikanac nije uspeo da oduzme servis mladom Špancu - imao pet brejk lopti i sve ih prokockao - a u svakom je, makar jedanput, pucao pod pritiskom. Ravnomerno je rasporedio Karlos Alkaraz brejkove, moglo ih je biti i više da je bio skoncentrisaniji. Iskoristio je tek četiri od 15 takvih situacija, ali i to je bilo dovoljno da Korda padne u tri seta, a osvajač mastersa u Majamiju i Madridu nastavi pohod na trofej musketara.

Stvorio je razliku slab drugi servis Sebastijana Korde, nije se usuđivao Amerikanac da raspali po loptici. Rizik je izbacio, a takva odluka je njega. U viskom procentu Karlos Alkaraz osvajao je poene na drugi servis američkog tenisera, nije se libio ni da izađe na mrežu - dobio 18 od 22 poena - a najveći plus napravio je na neiznuđenim greškama. Imao ih je čak 14 manje od Korde.


tagovi

Karlos AlkarasSebastijan KordaRolan Garosgrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara