Pogba apeluje na borbu protiv korone: Dajte 30.000, ja ću još 60.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 17:59

Francuski as pokrenuo humanitarnu kampanju

Ekonomija će da trpi i trpeće ozbiljno, ali muka često ume da kod ljudi probudi ono najbolje, pa posle silnih biznismena u Italiji i Pol Pogba kreće u dobrotvornu akciju. Vezista Mančester junajteda i francuske reprezentacije je za 27. rođendan pozvao sve ljude dobre bolje - i nešto para viška na bankovnom računu - da pomognu Unicefovu akciju koja za cilj ima snabdevanje medinciskih radnika.
"Danas mi je rođendan i zahvalan sam što su članovi moje porodica i prijatelji, kao i ja sam, zdravi. Međutim, trenutno nisu svi te sreće. Korona virus utiče na živote mnogih, uključujući tu i decu... Posebno na siromašnu i ranjivu decu. Unicef pomaže širenje korona virusa time što obezbeđuje egzistencijalne medicinske namirnice... Prioritet je da se virus zaustavi, kao i sve dezinformacije koje se šire s njim", rekao je Pogba, možda misleći i na dezinformaciju da je Kristijano Ronaldo sve svoje hotele pretvorio u improvizovane bolnice i pride se sam pobrinuo da svi doktori koji rade u njima redovno budu plaćeni.

Ta vest se dakle pokazala kao netačna, ali nemojte da sumnjate će sportisti - posebno oni najbogatiji među njima - umeti da pomognu narodu. Pogba je samo primer. On je naime pozvao sve fanove da doniraju Unicef sa ciljem da se do kraja dana obezbedi 27.000 funti, odnosno oko 30.000 evra. Ako ta suma bude dostignuta sam Pogba će iz džepa izvaditi još 60.000 evra!

Izabrane vesti

Jer kako sam kaže, ako se dobaci do te sume od 90.000 evra to će biti dovoljno da se medicinskom osoblju kupi 333.332 para zaštitnih rukavica, 2.777 hirurških maski i 9,615 zaštitnih naočari.

Na isti način Pogba je proslavio i 26. rođendan, tada se tražio novac za one koji nemaju pristup pijaćoj vodi, nažalost, prikupio je tek negde oko 9.000 evra. Ali s obzirom na histeriju koju je izazvao korona virus verujemo da će sada odziv biti mnogo veći. Kao i da je Pogba samo jedan u nizu sportista koji će pomoći najugroženije.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara