AO 10. DAN, ATP: Bitka samuraja

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.01.19. | 16:06

Novak Đoković protiv Keija Nišikorija od 09.30 za polufnale Australijan opena. Pre njih Raonić - Puj

Ljubav Novaka Đokovića prema japanskoj, posebno njihovoj ratničkoj istoriji nedavno se probila do javnosti kada je na društvenim mrežama objavio svoje slike u njihovoj tradicionalnoj nošnji kako radi kate. Stoicizam, pre svega, poštenje, maksimalna koncentracija i posvećenost, te veoma važna skromnost, prizemnost u svom opštem napretku ciljevi su skoro svih istočnjačkih teologija i filosofija, pa i drevnih ratnika iz Zemlje izlazećeg sunca. Univerzalni su to kvaliteti koje bi svako voleo da poseduje.

RASPORED MEČEVA 10. DANA AO (-10 Č)

Izabrane vesti

Kod njih se to dobija u kući, vaspitanjem, što je uglavnom nestalo odavno iz evropskih, pa i naših domova. Nažalost. Zato se i Novak okrenuo ka Dalekom istoku gde često traži životnu inspiraciju. To je i jedan od glavnih razloga što je u tom delu sveta i ubedljivo najpopularniji teniser, čak više i od samog Rodžera Federera koji je ipak "previše zapadnjački" za njihov ukus i tradiciju.

Pred Novakom je sutra ujutru od 09.30 po srednjoevrospkom vremenu veliki izazov na koji je nailazio čak 17 puta u karijeri. U četvrfinalu Australijan opena ukršta rekete, kao drevni ratnici nekada katane sa jednim "pravim" samurajem, Keijem Nišikorijem. Ljudi sličnog kova od kojih je jedan superzvezda i vodi 15-2 u međusobnim susretima,a  drugi večno na pragu istinske teniske veličine. Jedan od onih koji ne mogu deceniju već da dođu do izražaja od "velike trojke". Frustracija se nagomilala i momak iz Šimanea, jugozapadnog, pretežno planinskog dela najvažnijeg japanskog ostrva Honšu raduje se novoj borbi sa prvim na svetu. Nadajući se usput da će ponoviti uspeh iz 2014. kada je neočekivano savladao Noleta u polufinalu US Opena. To mu je u suštini i jedini detalj za koji može da se "zakači" kada je u pitanju motivacija.

ATP ŽREB

"On ima drugačiju snagu od Federera i Nadala, njegov igra je tvrda kao kamen, ali ja uspevam da nađem način da je razbijem. Uvek se radujem meču sa njim, pošto mislim da i njemu nije prijatno da igra samnom", smatra Japanac, trenutno deveti na ATP listi.

Favorit u ovom meču je, naravno, Đoković, ali je veliko pitanje kakvo je zdravstveno stanje našeg asa koji se požalio juče da se ne oseća dobro, da ga bole leđa, a i glas mu je bio promukao. Ima pak dan i po za oporavak, te ako nije u pitanju virus, trebalo bi da bude OK. Ukoliko prođe dalje, a u šta ne sumnjamo biće mu to 34. grend slem finale u karijeri (drugi na listi iz Federera koji ima 43) i čak 135 pobeda na grend slemovima sa tvrdom podlogom, to jest na Australijan i US openu (takođe drugi iza Federera koji je sakupio čak 182). Mogao bi Nišikori da mu otkine i neki set, ali ako je naš as zdrav pobeda se praktično ne dovodi u pitanje.

Pre njih dvojice, negde oko 05.00 izjutra po "našem" vremenu Miloš Raonić će svima dokazati da se vraća u vrh - tamo gde i pripada - i to u velikom stilu. Kandski Podgoričanain je u paklenoj formi i teško će mu još jedan povratnik u formu, ali i zaista vrhunski igrač stati na rep u uslovima koji ih očekuju na Rod Lejver areni. Biće to, po svemu sudeći, artiljeriska pokazna vežba Crnogorca nad nesretnim Francuzom.

FOTO: Reuters


tagovi

Kei NišikoriMiloš RaonićLuka PujAustralijan openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara