Đoković i Lajović (©Reuters)
Đoković i Lajović (©Reuters)

AO: Igra Lajović, Đokovićev status još u magli

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 19:19

Dušan za uspeh karijere

Novi dan na Australijan openu doneće, nadamo se, nastupe preostalih dvojice srpskih tenisera. Dušan Lajović će sigurno izaći na megdan Aleksanderu Zverevu, a videćemo da li će Novak Đoković moći na teren protiv Miloša Raonića, konkretne vesti iz Melburna oko stanje povrede najboljeg igrača sveta još nisu stigle.

Dušan Lajović je već ostvario najbolji rezultat na Australijan openu u karijeri, ali je i na Rolan Garosu stizao do četvrte runde, pa će sutra ujutru probati da napravi najveći korak na nekom grend slemu u karijeri.

Izabrane vesti

Nimalo lak zadatak ne čeka Dušana, jer će sa druge strane mreže biti Aleksander Zverev (8.30), koji je igrao jako dobar tenis u prethodne tri runde turnira. I pogotovo sada kada je neizvesno da li će Đoković igrati dalje, „miriše“ šansu da dođe do same završnice.

Dva puta u karijeri su Lajović i Zverev igrali jedan protiv drugog, oba puta na Rolan Garosu i oba puta se igrao pravi maraton iz kojeg je Nemac izlazio kao pobednik – dva puta po 3:2. Ipak, srpski teniser je posle drame u prvom kolu i pobede nad Stahovskim (3:2) odigrao dva dobra meča, te ima razloga za optimizam pred duel sa Zverevim. Jasno je da ga jako dobro poznaje.

(1.10) Zverev – Lajović (5.80)

Kada je Novak Đoković u pitanju, pitanje je da li će moći da zaigra, a i ako bude mogao, u kakvom će biti stanju. Mučio se dva seta protiv Frica, jedva je mogao da udara lopticu forhendom, nije mogao ni da se kreće kako treba, ali je u petom setu, kada su tablete počele da deluju, odigrao izuzetno i pobedio. Đoković je preskočio današnji trening, a rezultati specijalističkih pregleda na skeneru još nisu poznati. Mada nema vesti od najozbiljnijih svetskih medija, provejavaju navodne informacije iz Novakovog stručnog štaba da je zaista upitno da li će svetski broj jedan izaći na teren...

Njegov rival Miloš Raonić je za koju klasu bolji igrač od Frica, ima strahovit servis i jasno je da će tim bombama gađati Đoković forhend. Kanađaninu rođenom u Podgorici sada se osmehnula šansa da posle 11 poraza prvi put u karijeri pobedi Novaka. Mada, ako srpski teniser bude mogao i sa pola snage da igra, težak posao će čekati Raonića, koji u dva dosadašnja okršaja sa Đokovićem u Melburnu (2015. i 2020. godine) nije uspeo ni set da uzme.

(1.50) Đoković – Raonić (2.41)

Teniski dan će početi duelom Feliksa Ožijea Alijasima i ruske senzacije Aslana Karaceva.

Svake godine se dogodi neko iznenađenje na grend slem turnirima, a ove je izleteo u orbitu Rus koji ima 27 godina, nijednu titulu u karijeri, najbolji rejting mu je 85. mesto i nikada, do Melburna, nije igrao u glavnom žrebu nekog grend slema.

Ali, na putu do 4. runde Karacev nije izgubio ni set, čak ni u duelu sa Dijegom Švarcmanom! A, nije bez šansi ni protiv mladog Ožijea Alijasima, jer ga je pobedio u jedinom dosadašnjem susretu pre dve godine u Renu.

Kanađanin je takođe odigrao besprekorno u prve tri runde, nije izgubio ni set, a imao je jake rivale, kao što su Dakvort u drugom i pogotovo Šapovalov u trećem kolu.

(1.45) Ožije Alijasim – Karacev (2.55)

Sjajan meč bi mogao da donese i duel Dominika Tima i Grigora Dimitrova. Mada, to uglavnom zavisi od toga koliko će Bugarin biti raspoložen za nadigravanje. Kada jeste, onda je u stanju da svakom napravi problem, a kada nije, ti se susreti brzo završavaju.

Tim je prošao stravu protiv Kirjosa, gubio je 2:0 u setovima, ali je germanskom disciplinom u igri uspeo da napravi preokret protiv neozbiljnog Australijanca, da ne kažemo koju težu reč.

Dimitrov nije izgubio ni set u dosadašnjem delu turnira, mada mu je Karenjo Busta predao meč posle jednog seta. Ali, Bugarin je u dobroj formi i do sada je izgledao borbeno na terenu. Optimizam mu daje i međusobni skor sa Timom – 3:3.

(1.27) Tim – Dimitrov (3.40)

Zanimljiv je program i u konkurenciji tenserki. Možda po imenima najviše neizvesnosti donosi duel Garbinj Muguruze, finalistkinje iz prošle godine, koja ponovo igra odličan tenis i Naomi Osake, pobednice turnira iz 2019.

(1.60) Osaka – Muguruza (2.19)

Na velikom testu biće Serena Vilijams, koja će igrati protiv Arine Sabalenke, sedme teniserke sveta, kojoj je ovo ujedno najbolji rezultat na grend slemu – 4. kolo. Njih dve se do sada nisu sudarale na terenu.

(1.90) S. Vilijams – Sabalenka (1.80)

(1.35) Vondrusova – Su Vei (2.90)

(1.65) Halep – Švjontek (2.11)


tagovi

Dušan LajovićNovak ĐokovićDominik TimAleksander ZverevGrigor DimitrovSerena VilijamsSimona HalepGarbinje MuguruzaAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara