Hubert Hurkač (Reuters)
Hubert Hurkač (Reuters)

As mašina preti Novaku i najavljuje veliki test u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 17:57

Hubert Hurkač poslao poruku srpskom teniseru koji prethodno mora da eliminiše Stana Vavrinku

Još od trenutka kada je održan vimbldonski žreb, bilo je jasno da će Novak Đoković u osmini finala morati da polaže zahtevan test zvani Hubert Hurkač. Naravno, za plasman u četvrto kolo moraće večeras srpski as da savlada starog znanca Stana Vavrinku, ali ukoliko opravda ulogu apsolutnog favorita, neće mu biti nimalo lako protiv nadahnutog Poljaka.

Hurkač deluje sjajno tokom prve nedelje u Londonu. Prvo se prošetao protiv Alberta Ramosa Vinjolasa na premijeri dobivši prvi set za 18 minuta, ačitav meč za 96. Potom srušio domaćeg igrača Jana Čoinskog, a danas nastavio sa praksom rešetanja rivala sa nulom. Nova žrtva 18. tenisera sveta bio je Italijan Lorenco Muzeti - 0:3 (6:7, 4:6, 4:6).

Izabrane vesti

Ni danas nije broj aseva nekadašnjeg svetskog broja 9 pao ispod 15. U prvom meču imao ih je baš toliko, u narednom 18, a protiv Muzetija ispalio je 16 neodbranjivih servisa, a prosečna brzina prvog servisa bila mu je 196.

Hurkač je u prvom setu od gotovog napravio veresiju. Propustio je dve set lopte dok je Muzeti servirao za ostanak u prvom periodu igre. Italijan se izvukao, došao nešto kasnije do taj-brejka, ali je tamo 196 centimerara visoki teniser iz Vroclava stekao nenadoknadivu prednost. Poveo je sa 6:1, pa ponovo propustio višesturke set lopte. Ispostavilo se da mu je ukupno peta u prvom setu bila dovoljna za vođstvo od 1:0.

U naredna dva seta, jedno oduzimanje servisa Italijnu značilo je i nemoguću misiju povratka za Muzetija. Imao je samo četiri brejk šanse tokom čitavog meča i nijednu od njih nije iskoristio.

Poslao je Hurkač preteću poruku braniocu vimbldonske titule, ali zna Novak i te kako dobro kako se Poljak pobeđuje, a ne pamti kako je to izgubiti od njega. Savladao ga je u svih pete međusobnih okršaja uključujući i jedan jedini na travi, onaj iz trećeg kola Vimbldona iz 2019. godine. Tada je Hurkač imao snage za jedan set.


tagovi

Hubert HurkačVimbldonVimbldon 2023Lorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara