Atomski tenis u Londonu: Rafa spasao četiri meč lopte, ali morao da čestita Timu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 17:47

Jedan od najboljih mečeva u 2020. godini dobio pobednika posle dva taj-brejka

Bez konkurencije najkvalitetniji, najatraktivniji, najuzbudljiviji meč na završnom turniru u Londonu odigrali su Rafael Nadal i Dominik Tim. Znamo koliko snažno i precizno mogu da šamaraju lopticu i jedan i drugi, ali ono što su danas odigrali u 15. međusobnom odmeravanju snaga može adekvatno da dočara samo jedna sintagma - atomski tenis. Na kraju je legendarni Španac ipak morao da čestita mlađem kolegi, iako je tokom meča uspeo da spasi četiri meč lopte - 2:0 (7:6, 7:6)

Koliko je bilo izjednačeno u O2 Areni dovoljno govori podatak smo prvi brejk videli tek posle sat i 50 minuta igre, odnosno u sedmom gemu drugog seta. Pre toga igralo se gem za gem, vineri su prštali na sve strane, a statistika kaže da ih je u prvom setu na 84 odigrana poena bilo čak 37! Što će reći skoro da je svaki drugi reli bio okončan neodbranjivim udarcem. Došli su Španac i Austrijanac do taj-brejka, Tim je prvom duplom greškom omogućio set loptu Nadalu, ali je na kraju prvi deo igre otišao u njegove ruke, iako je Rafa imao dve šanse da povede. Zanimljivo da smo drugog tenisera sveta u prvom setu, dugom 73 minuta, videli čak dvadesetak puta na mreži.

Izabrane vesti

Drugi set je počeo prvom brejk šansom na meču, koju Nadal nije uspeo da unovči, ali to mu je pošlo za rukom u sedmom gemu. Dakle, posle 18 gemova smo videli prvi brejk, a već u naredna tri minuta Austrijanac je uspeo da ga vrati i da pri rezultatu 5:4 ozbiljno ugrozi Nadala. Od sumraka do svitanja, krilatica koja najbolje opisuje deseti gem drugog seta, žutu minutu, a onda i bljesak Španca. Sa tri velike greške poklonio je Timu tri brejka, ujedno i meč lopte, a onda uz kombinaciju sreće i majstorstva okrenuo gem i vratio se u meč. Nije slučajno Rafa jedan od najvećih u istoriji belog sporta. Posle tri poklona, braneći tri meč lopte, osvojiti narednih pet poena, to mogu samo najbolji.

Ali nije samo Nadal bio jak u glavi. Da je ozbiljno podigao nivo mentalne snage u odnosu na neke prošle sezone Tim je pokazao već u sledećem gemu koji je dobio bez izgubljenog poena osiguravši novi taj-brejk, u kojem se opet igralo poen za poen do 3:3, a onda je Austrijanac strašnim vinerima ponovo stigao do tri meč lopte. Nadal je spasao prvu, ukupno četvrtu, ali je u narednom poenu poslao lopticu bekhendom u aut, pa je šesti put u karijeri morao da čestita na pobedi u ovom trenutku trećem teniseru sveta.

Sada je Tim sasvim blizu polufinalu završnog mastersa, dok i Nadal ima svoje šanse. Sve će biti jasnije nakon duela Cicipasa i Rubljova koji je na programu večeras od 21.00.



tagovi

Dominik TimRafael NadalZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara