Aleks de Minaur (©Reuters)
Aleks de Minaur (©Reuters)

ATP Antverpen: Evans izbacio Hačanova, Dimitrov bez borbe

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.10.20. | 20:33

Raonić predao četvrtfinale

Poznati su parovi polufinala turnira u Antverpenu. Belgijski grad je domaćin turnira u kategoriji 250, a postoje solidne šanse da treću godinu zaredom pehar otputuje za Veliku Britaniju.

Danijel Evans napravio je malo iznenađenje, pošto je sa 2:1 u setovima pobedio trećeg nosioca Karena Hačanova – 3:6, 7:6, 6:4. Plasmanom među četiri najbolja Evans je krenuo putem koji su pre njega prokrčili Kajl Edmund, koji je bio šampion 2018. i Endi Marej 2019. godine.

Izabrane vesti

Duel Evansa i Hačanova je trajao duže od dva i po sata, a u poslednjem setu Britanac je u prvom gemu napravio brejk i sačuvao ga do kraja. Sve do kraja nije bilo čak nijedan brejk prilike za dvojicu tenisera.

Rival Danijelu Evansu u polufinalu biće Ig Amber. Francuz je danas pobedio Lojda Džordža Herisa, tenisera iz Južne Afrike, 90. na ATP listi.

Meč je trajao oko sat i po vremena, a Amber je slavio u dva seta – 6:3, 7:6.

Na papiru gledano, mnogo zanimljiviji bi trebalo da bude drugi polufinalni par. Na jednoj strani terena biće Grigor Dimitrov, koji se bez borbe probio kroz četvrtfinale, pošto je Miloš Raonić predao meč. A, na drugoj strani biće Aleks de Minaur, koji je eliminisao Markosa Đirona sa 6:3, 6:0.

Điron je napravio senzaciju u drugom kolu izbacivši prvog nosioca Davida Gofana, ali za novo čudo nije imao snage.


tagovi

Aleks de MinorGrigor DimitrovATP Antverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara