Ivo Karlović - ima 39, a i dalje bije kao mladić
Ivo Karlović - ima 39, a i dalje bije kao mladić

ATP: Dva subotnja finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 10:27

Turniri u Puneu i Dohi danas će dobiti nove šampione

Prva tri ATP turnira u 2019, u Puneu, Dohi i Brizbejnu polako se pripremaju da zatvore kapije.

Danas će to da učine u Indiji i Kataru, dok ćemo za šampiona u Australiji sačekati do sutra pošto su danas po rasporedu polufinala. Po tradiciji, Indusi i Arapi imaju "pomeren" vikend koji je petkom i subotom te otud i današnji raspleti. Prvi na teren, negde oko 12.30 po srednjoevropskom vremenu za prestiž, titulu, ali i 250 ATP poena te 90.990 dolara boriće se dva gorostasa, Kevin Anderson i Ivo Karlović. I jedan i drugi imaju preko dva metra i obojica su pakleni serveri, uz Džona Iznera najboji u svetu tenisa. Sa Andersonovih 203 cm i Karlovićevih 207 cm ovo je "najviše" finale u istoriji ATP tura.

Izabrane vesti

Favorit je Južoafrikanac koji je slavio u tri navrata na njihova dosadašnja četiri odmeravanja (poslednja dva puta Karlović je predao zbog povreda), iako nije u najboljoj formi na početku sezone. Teško će Zagrpečanin do pobede, ali bi mogao da otkine jedan set, ali pre svega možemo računati na plus gemove, ali i po koji taj-brejk. Inače, Karlović je sa 39 godina postao najstariji finalista nekog ATP turnira u poslednje 42 godine kada je to pošlo za rukom legendarnom Australijancu Kenu Rozvelu koji je 1977 u Hong Kongu imao 43 leta.

U Kataru nas takođe očekuje potencijalno veoma interesantan susret između Roberta Bautiste Aguta i Tomaša Berdiha (16 č) u kojem bi takođe trebalo očekivati plus gemove, ali i treći set. Pobeda u polufinalu nad Đokovićem, koja mu je druga u poslednja četiri obračuna sa najboljim teniserom sveta sigurno je podigla samopouzdanje Špancu pred finale sa Čehom koji pokušava da se vrati u formu nakon problema sa povredama. Ali, treba imati na umu to da je Bautista Agut imao paklen meč protiv paklenog igrača, tako da će mu svežine sigurno nedostajati. Međusobni skor je 4:2 za Berdiha, ali je skoro svaki susret bio veoma napet. Pobedniku sledi 219.755 $.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Kevin AndersonIvo KarlovićRoberto Bautista AgutTomaš Berdihbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara