ATP KUP Za polufinale - tačno u ponoć

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.01.20. | 13:22

Srbija večeras u Sidneju protiv mladih i opasnih Kanađana, potom sledi duel Španije, predvođene Nadalom, i Belgije

Brizbejn, to jest Grupa A su pokoreni, uz više i manje problema i sada više nema mesta za greške i slabe nastupe. Teniska reprezentacija Srbije prošla je u četvrtinu finala novonastalog takmičenja ATP kupa (tvrda podloga, 15 miliona dolara nagradni fond) uz odnos pobeda i poraza 7-2 u mečevima i preselila se u Sidnej.

RASPORED MEČEVA (- 8 Č)

Izabrane vesti

A prva, nadamo se ne i poslednja prepreka u najvećem gradu najmanjeg kontinenta su veoma opasni Kanađani. Talentovani i mladi je najbolji opis tima koji predvode Feliks Ože-Alisim i Denis Šapovalov. Sposobni da svakog pobede što su dokazali u Grupi F gde su se kao drugi iza Australije probili među osam najboljih sa skorom 5-4.

Nakon odličnog početka takmičenja i čišćenja Cicipasove Grčke doživeli su istu sudbinu u duelu sa domaćim timom da bi tek nakon dublova uspeli da savladaju Nemce i prođu dalje na Srbiju. Tačno u ponoć na teren u Sidneju izlaze Dušan Lajović i Ože-Alisim. Prednost našeg tima će, osim naravno Noleta, biti i gledalište pošto se očekuje veliki broj srpskih navijača. Ta atmosfera utiče negativno na mlade igrače kao što su dvojica Kanađana, što se videlo u njihovom duelu sa Australijom, a i mogla bi dodatno pritom da motiviše naš tim. 

Ovo će biti prvi susret Srbina i kanadskog tinejdžera, trenutno 21. reketa sveta, koji je i blagi favorit. Voli da igra na ovakvoj podlozi, za razliku od popularnog Ducija koji je majstor za šljaku. Lajović je ostvario dve pobede u tri dramatična meča u grupnoj fazi, te i ovaj put očekujemo veliko uzbuđenje i borbu u tri seta (kvota 2,19).

Nakon njih rekete ukrštaju Novak Đoković i Denis Šapovalov. Naš as je na putu do odmine finala izgubio samo četiri gema na svoj servis i niti jedan set. Slavio je u tri singla i jednom dublu i deluje zaista motivisano i solidno.

"Sidnej ima veliku srpsku zajednicu i očekujemo veliku podršku, možda i veću nego u Brizbejnu", veruje Đoković, "Ovo je timsko takmičenje, i baš se tako osećamo. Kao da je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Veoma je uzbudljivo, evo nas već 10 dana zajedno i ponašamo se kao velika porodica. Nadamo se da ćemo nastaviti sa uspesima".

On ima savršenih 4-0 protiv 20-godišnjaka ruskog porekla rođenog u Tel Avivu, od čega ga je tri puta, pritom dosta komotno savladao prošle godine. Ovo je po svemu sudeći siugurizza. U tri singla slavio je na dva, savladavši Stefanosa Cicipasa i Aleksa Zvereva, ali je poražen nakon velike borbe od Aleksa de Minora. Sposoban je za velika dela, ali će se ovaj put nameriti na sposobnijeg.

Što se tiče dublova, tu se još ništa zapravo ne zna jer će njihov sastav zavisiti od ishoda dva singla. Ako neki tim bude imao 2-0 borba parova gubi na važnosti, te će doći do promena najavljenih sastava. U polufinalu pobednika duela Srbije i Kanade očekuje jedan od favorita takmičenja, prejaka Rusija koja je danas bila bolja od Argentine.

U večernjem terminu u Sidneju, odnosno u jutarnjem po ovdašnjem vremenu Španija udara na Belgiju, što ne bi trebalo da bude teško za prognozirati. Naime, Rafel Nadal je veliki favoriti protiv Davida Gofana, isto kao i Roberto Bautista Agut od koga se očekujke da počisti 200. reket sveta, Stiva Darsisa. Eventualno, Gofan bi mogao pružiti jači otpor prvom teniseru sveta u jednom delu meča, te se može probati da gemovima u plusu.

Pobednik ovog duela ide na Australiju koja je sinoć u velikoj drami savladala Veliku Britaniju sa 2-1.

 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara