ATP LONDON: Nadal protiv Medvedeva na eliminaciju, prva meč lopta za Cicipasa i Zvereva

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 11:11

Rafa mora do pobede kako bi zadržao šanse za prvo mesto na kraju sezone

Nije turnir u Londonu započeo onako kako je priželjkivao Rafael Nadal. Ispred legendarnog španskog tenisera se u prvom kolu isprečio Aleksandar Zverev, koji ga je savladao gotovo bez ikakvih problema i tako poslao poruku Špancu da će morati dobro da se oznoji kako bi zaradio svoje mesto na vrhu. Nadal je tako došao u situaciju da danas protiv Danila Medvedeva (15.00) igra za „opstanak“ na turniru, znajući da ga poraz automatski eliminiše iz dalje borbe.

U istoj situaciji nalazi se i Danil Medvedev, koji je u prvom kolu neočekivano lako predao oružje pred Stefanosom Cicipasom u dva seta. Ruku na srce, ruski teniser je nakon finala u Vašingtonu, Montrealu i na US openu, te osvojenih titula u Sinsinatiju, Sankt Peterburgu i Šangaju u blagom padu forme, pošto je u Parizu eliminisan već na prvoj stepenici.

Izabrane vesti

Ono što je izuzetno zanimljivo je da je Medvedev dva od tri poraza u finalima u drugoj polovini ove godine doživeo upravo od Rafaela Nadala, tako da bi današnji meč mogao da mu posluži kao svojevrsna osveta. To su ujedno i dva jedina meča između ovih rivala od kako se profesionalno bave tenisom.

Nakon jučerašnjeg poraza Novaka Đokovića od Dominika Tima, Rafael Nadal ponovo može da završi godinu na prvom mestu, odnosno, sve drži u svojim rukama. Za takav podvig će biti neophodno da do kraja turnira veže isključivo pobede i na kraju podigne trofej.

ĐOKOVIĆ ŠAMPION U LONDONU - KVOTA 2,00!

U večernjem terminu (21.00), iznenađujući pobednici prvog kola, Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev pokušaće da pobedom već nakon dva kola obezbede prolazak dalje. Pritisak će naravno biti utoliko manji, jer će obojica imati dodatnu priliku za tako nešto u trećem kolu. Pritisak je nešto veći kod Cicipasa, kojeg u poslednjoj rundi očekuje okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Ipak, ako uzmemo u obzir međusobni skor ove dvojice tenisera u poslednje dve godine, čini se da je Cicipas ipak blagi favorit, pošto je slavio u tri od četiri njihova susreta. Poslednji su igrali pre oko mesec dana u Pekingu, kada je Grk slavio u dva seta.

Oba tenisera su u London došla sa veoma promenljivom formom i velikim brojem poraza već u uvodnim fazama turnira. Tako je, recimo, Cicipas već u trećem, a Zverev još u drugom kolu napustio Bersi. Sve u svemu, očekuje se prilično neizvestan i egal meč.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara