ATP LONDON Tri klinca, jedna legenda, tri jednoručna bekhenda i dve karte za finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.11.19. | 10:37

Od 15 časova na završnom mastersu sezone Federer - Cicipas, a u 21 Tim - Zverev

Završni masters sezone u Londonu sinoć je ostao bez prvog reketa, Rafaela Nadala, a pre toga i bez drugog, Novaka Đokovića. To je rezultat naporne sezone, ali i neverovatno brzih uslova u Londonu, za koje je Danil Medvedev rekao da su "20 puta brži nego u Šangaju".

Zato i ne čudi šti su se među četiri najbolja probila tri "klinca" i tri igrača koja igraju jednoručni bekhend. Jedini "matorac" koji je preživeo je Rodžer Federer za kojeg su ovi uslovi izgleda i pripremljeni, dok je jedini koji bije dvoručnim bekhendom Aleksander Zverev. A koliko je jaka konkurencija među osma najboljih tensiera današnjice pokazalo je i to da niti jedan od polufinalista nije supeo da zabeleži sve tri pobede u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

I upravo će najiskusniji otvoriti sedmi dan ovog prestižnog takmičenja koje se igra na tvrdoj podlozi u hali za nagradni fond od devet miliona dolara protiv najneiskunijeg od 15 časova. Dakle, 38-godišnji Federer protiv čak 17 godina mlađeg Cicipasa u duelu jednoručnih bekhenda, ali i prošlosti i budućnosti tenisa. Već se zna koga će daleko veći procenat od 20.000 navijača koliko će ih doći u O2 arenu podržavati. Fedeksa, naravno, koji osokoljen nakon čiste pobede nad Đokovićem, ide na povređenog i verovatno umornog Grka protiv kojeg je sinoć Rafa Nadal uzalud preokrenuo. Švajcacrzc vodi sa 2-1 u međusobnim susretima, a sva tri su odigrana ove godine, te mu dajemo prednost.

U večernjem terminu od 21 čas Zverev nastavlja borbu za odbranu trofeja kojeg je prošle godine oteo iz Noletovih ruku možda i njaboljom partijom u karijeri. Verujemo da će njegov borba za novo finale zavšnog mastersa sezone protiv Dominika Tima biti veoma uzbudljiva. Austrijanac, kojki je u grupi bio bolji i od Noleta i od Fedeksa je spreman da jurne na najveću titulu u karijeri, ali dosta toga će zavisiti i od Nemca. Tim vodi sa 5-2 u odmeravanjima sa ovim protivnikom i blagi je favorit, pre svega zato što je imao dan odmora. Ovaj meč bi mogao da potraje.

Za kraj, još malo motivacije za ovu četvoricu teniskih ratnika u vidu 400 ATP poena i 657.000 dolara koliko čeka dva današnja pobednika. A do sada su ova četvorica sakupila po 400 ATP poena i 430.000 dolara za dve pobede u grupi. Titula u Londonu donosi još 500 bodova i 1.354.000 $.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara