Boris Beker (©Reuters)
Boris Beker (©Reuters)

Beker: Kirjos me impresionirao, može da osvoji Vimbldon

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 15:27

"Nikov meč sa Dominkom Timom bio je među najboljim na Australijan openu"

Dok se teniski svet i dalje, dva dana posle osvajanja devetog Australijan opena, klanja Novaku Đokoviću, Boris Beker pokušava da usmeri pažnju dela javnosti na Nika Kirjosa.

ATP Singapur - sreda, 5.05: (1,55) Kvon Sun Vu - Taj Son Kvjatkovski (2,55)

Izabrane vesti

Na prvi pogled čudno ne samo zbog toga što je Nemac svojevremeno bio uspešan Novakov trener, nego zato što je u prošlosti imao nekoliko rasprava sa Australijancem na društvenim mrežama.

"Ne volim pacove! Svako ko kritikuje kolege sportiste nije moj prijatelj! Pogledate se u ogledalo i mislite da ste bolji od nas", napisao je Beker krajem juna prošle godine na Tviteru povodom Kirjosove kritike Aleksandra Zvereva, koji je umesto u preporučenoj izolaciji bio na žurki...

Koji mesec kasnije trostruki šampion Vimbldona je poručio temperamentnom Australijancu da "umuke", jer je "taj dečko postao mnogo glasan, kritikuje druge, a sam ništa ne radi", kao i da ne poznaje nijednog drugog takvog sportistu.

Kirjos mu nije ostajao dužan. Nazivao ga "glupavim" i "tupavim"... Ali Beker je, uvek kada se pričalo samo o tenisu, sklanjao sujetu po strani.

"Nik i ja smo imali razmimoilaženja, ali moram da kažem da sam bio impresioniran njegovim odnosom na ovom turniru. Njegov meč u pet setova sa Dominkom Timom bio je među najboljima na Australijan openu", napisao Beker u poruci Dejli mejlu.

Ponovio je da je oduvek smatrao da bi Kirjos trebalo da osvoji Vimbledon bar jednom s obozirom na to kakvim talentom raspolaže.

"Uz taj servis i njegovu brzu igru postoji toliko toga što bi mogao da postigne. Da li će to uraditi? Zavisi samo od jedne osobe - samog Nika", dodao je Beker.


tagovi

Boris BekerVimbldonNik KirgiosAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara