Beretini (©Reuters)
Beretini (©Reuters)

Beretini i Tim odustali od mastersa u Monte Karlu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 16:34

Italijan na dužoj pauzi

Sve je slabija konkurencija za masters u Monte Karlu pred sutrašnji žreb.

Posle Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, koji su zbog povreda prinuđeni da propuste ovo takmičenje, još dvojica igrača su danas prijavila da neće igrati – Mateo Beretini i Dominik Tim.

Izabrane vesti

Italijanski teniser će propustiti maltene polovinu sezone na šljaci. Prema informacijama iz Beretinijevog tabora, on neće igrati ni u Monte Karlu, ni u Madridu, a ni u Rimu. Sve to sa ciljem da proba da se oporavi do Rolan Garosa.

Mateo je imao lakšu operaciju desne ruke i mora na bolovanje. Pitanje je samo do kada.

Prateći preporuke lekara, moj tim i ja smo odlučili da je ključna stvar da ne žurimo sa oporavkom. Zato smo rešili da preskočim Monte Karlo, Madrid i Rim, da bih sebi dao dovoljno vremena za povratak na najvišem nivou. Odustajanje od ovih turnira, pogotovo u Rimu, bila je veoma teška odluka za mene, ali istovremeno jedina ispravna da bih mogao da se još mnogo godina takmičim na najvišem nivou, da se borim za trofeje“, napisao je Beretini na društvenim mrežama.

Od turnira u Monte Karlu odustao je i Dominik Tim. Austrijski teniser koji se duže od godinu dana bori sa sobom da se vrati vrhunskom tenisu sada se razboleo od korona virusa.

Tim je virus „pokupio“ na turniru u Majorku, gde je zaigrao posle duže pauze i odmah doživeo poraz. On je potvrdio da preskače masters u Monaku, ali za sada ostaje na spisku učesnika Serbia opena, koji će se igrati po završetku takmičenja u Monte Karlu.


tagovi

Mateo BeretiniDominik TimATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara