Rune (©Reuters)
Rune (©Reuters)

Brizbejn: Rune se namučio, Dimitrov dobio derbi 1. kola

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 13:02

Bugarin izbacio Mareja

Prvo kolo turnira u Brizbejnu donelo je veliki derbi: Grigor Dimitrov ukrstio je rekete sa nekadašnjim brojem jedan na ATP listi Endijem Marejem.

Kao što se očekivalo, borba je potrajala, igrala su se sva tri seta, a nakon što je otkucano dva sata i 27 minuta igre Bugarin je podigao ruke u znak pobede – 4:6, 7:5, 6:2.

Izabrane vesti

Lakši posao bi Dimitrov trebalo da ima u narednom kolu, jer će mu rival biti pobednik duela Altmajer – Tu.

Marej nema mnogo za čim da žali, jer i pored dobijenog prvog seta u drugom nije uspeo da se ni primakne pobedi. Jeste uspeo da vrati brejk koji je prethodno napravio Bugarin, ali već u sledećem gemu desilo se isto, Dimitrov mu je oduzeo servis i time dobio set. U treće delu meča prave borbe nije ni bilo, sa dva vezana brejka (to su čak četiri ukupno) Grigor je poveo sa 4:0 i rutinski priveo meč kraju.

Prvi nosilac na turniru Holger Rune nije blistao protiv Maksa Pursela, domaćeg asa. Raspoloženi Australijanac je dobio prvi set, no to mu je bio maksimum danas – 4:6, 6:4, 6:2.

Rune će u drugom kolu igrati protiv Rusa Aleksandra Ševčenka, koji je eliminisao Luku van Eša sa 6:3, 6:2.

Sa turnira je ispao treći nosilc Ben Šelton, kojeg je eliminisao Rus Roman Safijulin.

Pitanje je, pak, koliko je ovaj rezultat iznenađenje, pošto je Rus imao neke sjajne rezultate pred kraj prethodne sezone. Danas je u tesnom meču slavio u tri seta – 6:3, 6:7, 6:3 i u drugoj rundi ga čeka Australijanac Aleks Popirin.



tagovi

Grigor DimitrovEndi MarejHolger RuneATP Brizbejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara