"Broj 1 bez svake sumnje"
"Broj 1 bez svake sumnje"

BRUTALNO! Đoković kaširao Berdiha u finalu Pekinga!!!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.10.14. | 14:34

Prvi reket sveta osvojio uvodnih 11 gemova i zastrašujuće lako stigao do pete titule u Pekingu, ukupno 46. u karijeri

Broj 1 bez svake sumnjeFobija Tomaša Berdiha prerasta u traumu. Novak Đoković još jednom je Čehu očitao lekciju iz tenisa i u finalu ATP turnira u Pekingu za svega sat i šest minuta igre slavio sa surovih 2:0, po setovima 6:0, 6:2. Samo pokušajte da se setite kada ste poslednji put na turniru serije 500 videli takav rezultat u finalu nekog jakog turnira!

Ali, frustrirani Berdih jednostavno nije mogao da parira razigranom Đokoviću ni u jednom segmentu igre. Servis je savršeno slušao srpskog tenisera, koji je osvojivši uvodnih 11 gemova u 730. meču u profesionalnoj karijeri stigao do 592. pobede. Ujedno i do pete titule u Pekingu, ukupno 46. na ATP turniru. Ove sezone bio je najbolji na Mastersima u Rimu, Majamiju i Indijan Velsu, a svakako najvredniji trijumf ostvario je na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Međutim, čini se da ove godine nijednom nije delovao ovako zastrašujuće. Organizatori turnira u Pekingu mogli bi da razmisle o tome da ljubiteljima tenisa koji su platili ulaznice za finalni dvoboj vrate novac. Ovde borbe nije bilo. Ovo je bila surova demonstracija sile. Brutalna. Kakva i dolikuje najboljem na svetu. 

Ta dva izgubljena gema bila su puki izraz milosrđa. Znao je to i Berdih, koji je prvi utešni gem osvojen na Đokovićev servis posle meč lopte za prvog tenisera sveta šaljivo proslavio rukama visoko podignutim u vazduh. Mogao je samo da se nasmeje sopstvenoj nemoći. Malo je nedostajalo da uđe u istoriju kao prvi teniser koji u finalu ATP turnira nije osvojio ni gem.

Sledi odbrana titule na Mastersu u Šangaju. Odigra li Đoković ponovo ovako maestralno pitanje pobednika neće se ni postavljati.

(FOTO: Action Images)


tagovi

atpATP PekingNovak ĐokovićTomaš Berdih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara