Simona Halep (© Reuters)
Simona Halep (© Reuters)

Brzi voz iz Rumunije bez zastajkivanja stigao do polufinala Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 16:05

Simona Halep u završnici bez izgubljenog seta, Ribakova izbacila Tomljanovićevu

Nastavlja tajfun iz Rumunije da duva Londonom. Ništa ne može da spreči Simonu Halep na putu ka još jednom velikom dostignuću na Vimbldonu, pošto nekada najbolja igračica sveta izgleda spremno da zavalada najprestižnjim grend slemom. Rumunka se plasirana u polufinale bez izgubljenog seta.

Posle Mučove, Flipkens, Freč i Badose, njena nova žrtva na terenima Ol Inglad klaba bila je Amanda Anisimova, u reprizi duela iz Hamburga pre dve sedmice. Iako je bio na programu četvrtfinalni okršaj, Halepova je protiv mlade Amerikanke na terenu delovala uverljivo kao da su na programu početna kola. Opet je bilo 2:0 (6:2, 6:4), što znači da je devojka iz Konstance prošla među četiri najbolje neokrznuta.

Izabrane vesti

Na ovaj način Simona je ponovila rezultat iz 2014. i 2019, kad je dobacila do polufinala, s tim da je pre tri leta ostvarila jedan od najvećih uspeha u karijeri, kad je otišla do kraja i osvojila Vimbldon. Pre osam godina ju je zaustavila Eženi Bušar, a prethodni put kad je otišla ovako daleko najpre je u polufinalu savladala Elinu Svitolinu, potom u borbi za trofej Serenu Vilijams. Zanimljivo, tad je u drugom kolu izgubila jedini set na turniru, dok u ovom izdanju još nijednom nije poklekla.

Halepova je navikla da igra završnicu velikih turnira. Sad će to biti u prilici da uradi i Elena Ribakina. Kazahstanka je napravila najveći uspeh otkako dolazi na Vimbldon samim plasmanom u četvrtfinale, a onda je pomerila granicu tako što je savladala Ajlu Tomljanović. Preokretom, jer je Australijanka dobila prvi set i onda se uglasila, u naredna dva joj je Ribakina prepustila samo pet gemova i tako trasirala put ka polufinalu (4:6, 6:2, 6:3).

Ribakina je prethodno najveći uspeh u karijeri ostvarila plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa 2021, a biće u prilici da izbori premijerno gren slem finale. Samo što je preko puta Halepova, kojoj će to biti deveto polufinale na najznačajnijim trurnirima. Pride je Rumunka osam godina starija, a to je na ovom nivou takmičenja dragocena prednost.


tagovi

Simona HalepWTAWIMBLEDONVimbldonTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara