(©Reuters)
(©Reuters)

Četiri godišnja doba Lasla Đerea: Od koraka za pobedu do ivice poraza, pa meč lopte do eliminacije

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 20:48

Hurkač slavio posle tri sata i deset minuta igre – 2:1

Sva četiri godišnja doba izmenila su se u igri Lasla Đerea na startu mastersa u Monte Karlu. Imao je srpski teniser servis za pobedu, pa je otišao na ivicu poraza s koje se vratio čak do meč lopte i onda je izgubio.

Posle čak tri sata i deset minuta igre Hubert Hurkač je eliminisao Đerea i plasirao se u drugo kolo Monte Karla – 6:7, 7:6, 7:6.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Laslo specijalista za šljaku, bilo je jasno da ima šansu protiv Hurkača i meč je otvorio odlično: odmah je napravio brejk, došao do prednosti od 3:0, samo što nije uspeo da je sačuva do kraja seta. Uspeo je Hurkač da se vrati i da odvede meč u taj-brejk, gde je srpski teniser bio bolji sa 7:5, iako je gubio 4:1.

Drugi set je neverovatna propuštena šansa za Đerea. Iako je na startu izgubio svoj servis, uspeo je potom da napravi dva brejka i da dođe do 5:3 i svog gema za pobedu. Zadrhtala je ruka kada nije smela, Hurkač je iskoristio šansu da se vrati u set, a u taj-brejku je bio za dlaku bolji – 7:5.

Čak i u trećem setu Đere je imao prednost, odmah je napravio brejk (2:0), ali ga je odmah i izgubio. U sedmom gemu Hurkač je oduzeo servis Laslu i stekao vođstvo, ali grdno se prevario onaj koji je pomislio da je tada sve gotovo. Imao je Poljak meč loptu, koju je srpski teniser odbranio, a onda je on napao Hurkačev servis za pobedu i uspeo da iskoristi treću brejk loptu da dođe do izjednačenja.

I nakon toga je Đere uzeo svoj servis gem, pa na Hurkačev stigao do meč lopte, koju nije uspeo da iskoristi. I treći set je otišao u taj brejk, bilo je 5:5 u njemu, da bi Poljak vezao dva poena i posle maratona na šljaci izborio plasman u drugo kolo.


tagovi

Laslo ĐereATP Monte KarloHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara