Stefanos Cicipas (Reuters)
Stefanos Cicipas (Reuters)

Cicipas optužuje Đokovića? „Ne znam šta je radio na pauzi, vratio se kao drugi čovek“

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 21:34

Grku zasmetao Novakov odlazak u toalet

Igrao je sjajno Stefanos Cicipas u prva da seta finala, pogađao neke neverovatne finale i zaista bio bolji od Novaka Đokovića. Ali najveći kvalitet teniskog kralja je da se vrati kada je najteže.

Posle drugog seta je iskoristio pauzu za toalet, smirio se, koncentrisao se i pokazao mentalnu snagu koja ga izdvaja od svih drugih u istoriji tenisa. Ipak, kako se u svakoj Novakovoj pobedi traži dlaka u jajetu, tako su i inostrani mediji na konferenciji posle meča potencirali Novakov odlazaka na pauzu i pitali Cicipasa da prokomentariše.

Izabrane vesti

„Napustio je teren posle 0:2 u setovima. Ne znam šta se tamo desilo ali znam da je odjednom izašao kao potpuno drugi čovek posle toga. Ne znam... Nemam ideju... Igrao je baš dobro... Nije mi više dao prostora. Fizika, anticipacija, kretanje po terenu... Sve je izgledalo svežije i mnogo bolje nego pre toga. Bio je mnogo bolji nego pre toga. Odjednom je počeo je da mi čita igru bolje. Bravo za njega, bio je dobar“, rekao je Cicipas.

Ipak, priznaje Cicipas da je i u njegovoj igri došlo do pada.

„Počeo sam da igram veoma kratko. Osećao sam da je moj ritam nestao. Ne znam stvarno zbog čega. Bilo je čudno imajući u vidu da sam do tada nalazio ritam, udarce i kretanje po terenu koje je bilo savršeno. Odjednom sam se osetio hladnim i bio van svega. Bilo je teško da se vratim. Stvarno bih voleo da mogu da razumem zašto se ovakve stvari dešavaju. Trudio sam se da to shvatim i tokom meča. Bilo je teško da se izborim sa tim".

Imao je Grk medicinski tajmaut ali ne vidi u njemu uzrok poraza.

„Ne, nije imalo uticaja na mene. Da, imao sam bandažu kuka, mislio sam da bi mi pomogao da 'odblokiram' kuk, ali kasnije je sve bilo u redu. Vratio sam se u normalu“.

Cicipas kaže da je i ovaj poraz velika lekcija za njega.

„Naučio sam da moraš da osvojiš tri seta da bi pobedio, a ne dva. Dva seta zaista ne znače ništa. Još si jedan daleko od pobede u celom meču. Ne mislim da sam se opustio, niti da sam nešto promenio. Nastavio sam isto da igram i radim stvari koje su bile dobre za mene“, rekao je finalista Rolan Garosa.


tagovi

Stefanos CicipasRolan GarosNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara