Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Cicipas spasio meč loptu i poslao Tima u polufinale, protiv Nadala za drugo mesto

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 23:31

Rubljev je ispao

Andrej Rubljev je pokazao karakter posle samo jednog gema osvojenog u prvom setu, Stefanos Cicipas nije ipak dozvolio da se bilo ko igra sa njegovom prošle sezone osvojenom krunom. Uzvratio je istom merom i posle spašene meč lopte Rubljeva u trećem setu stigao do mukom izvojevane pobede od 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 7:6 (6).

Time je takođe zakazao okršaj na sve ili ništa sa Rafaelom Nadalom, pošto će njih dvojica u međusobnom duelu odlučiti ko će u polufinale sa drugog mesta na tabeli.

Izabrane vesti

Prvo mesto je posle pobede Cicipasa već kaparisao Dominik Tim, aktuelni šampion US Opena. Austrijanac je prethodno u meču koji će se pamtiti savladao Nadala sa 7:6 (7), 7:6 (4).

Sada Španca čeka još jedan pakleno težak izazov, jer Cicipas neće tek tako odustati od titule na završnom turniru sezone. Mada se protiv Rubljeva opasno kockao. U taj-brejku trećeg seta vodio je sa 5:2 pre no što je ispustio četiri uzastopna poena i dao rivalu priliku da servisom reši pitanje pobednika. Međutim, nervi su na kraju popustili ruskom teniseru: dupla servis greška, pa dva izgubljena poena i kraj njegovih nadanja da će ponoviti podvig iz finala Hamburga kada je Cicipas vodio sa 5:3 u poslednjem setu pre no što je Rubljev preokrenuo.

Ovog puta Rus nije izdržao, pa nas čeka uzbudljiv megdan Cicipasa i Nadala. Njihov sedmi, pet ih je dobio Nadal, samo jedan Cicipas, prošle godine u Madridu, uz napomenu da se ove godine nisu sastajali.


tagovi

Stefanos CicipasAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara