©AFP
©AFP

Dimitrov ostvario pobedu čekanu deset godina i zakazao finale protiv Sinera

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 02:52

Bugarin savladao Zvereva u polufinalu Majamija (6:4, 6:7, 6:4), prvi put od 2014. godine

Posle skoro deset godina i sedam uzastopnih poraza, Grigor Dimitrov je uspeo da savlada Aleksandera Zvereva i plasira se u finale Majamija gde ga oečkuje sjajni Janik Siner.

Od trijumfa u prvom međusobnom susretu odigranom oktobra 2014. godine u Bazelu i pobede vredne osmine finala, Bugarin je bio bez rešenja za nemačkog tenisera, ali je večeras u tri seta uspeo da prekine negativnu seriju.

Izabrane vesti

Brejk u gemu u kojem je Zverev servirao za ostanak u setu doneo je Dimitrovu prednost dovoljnu da rasplamsa san o plasmanu u finale Majamija, međutim ispostavio se kao nedovoljan da slomi Zvereva.

Dva puta je u drugom setu Dimitrov bio na dva poena od pobede, ali je Nemac u obe situacije uspevao da se izdigne i spreči ne samo brejk, već i brejk lopte, te su rivali bez prave šanse da oduzmu gem na servis protivnika doečkali taj-brejk u kojem je Zverev dominantno (7:4) stigao do izjednačenja. Stekao je peti teniser sveta četiri set lopte od kojih je treću iskoristio i tako se u potpunosti vratio u susret.

Buđenje rivala nije poremetilo Dimitrova koji je u trećem setu pri rezultatu 1:2 spasao brejk loptu i nastavio da vreba grešku rivala. Pad koncentracije Zvereva dogodio se u sedmom gemu trećeg seta, a Bugarin je pri rezultatu 40:15 iskoristio prvu od dve brejk lopte.

Kao i u prvom setu, jedan gem na servis protivnika ispostavio se kao dovoljan te je 12 reket sveta izborio plasman u finale gde ga očekuje sjajni Janik Siner. Italijan je prethodno savladao Medvedeva i nastavio sa impresivnim rezultatima u 2024. godini u kojoj ima samo jedan poraz, u polufinalu Indijan Velsa, od Alkaraza.

Siner i Dimitrov su se susretali tri puta do sada, a poslednja dva duela pripala u Italijanu. Bugarin je slavio u Rimu 2020. godine, ali je poklekao prethodne godine u Majamiju i Pekingu.



tagovi

Grigor DimitrovAleksander ZverevATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara