Đere nastavlja da pleše u zemlji sambe, večeras u borbi za četvrtfinale Sao Paola

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 12:22

Protivnik mu je drugi nosilac na turniru, Tunišanin Malek Džazir

Dugo će pamtiti momak iz Sente februar 2019. godine kada je osvojio prvu ATP titulu u karijeri u Rio de Žaneiru, a dobru seriju rezultata nastavio je u Sao Paolu, gde je već obezbedio plasman u osminu finala. Večeras će pokušati da ode još jedan korak dalje, a rival u borbi za četvrtfinale biće mu Tunišanin Malek Džaziri.

DNEVNI RASPORED MEČEVA (+4 Č)

Izabrane vesti

U šesnaestini finala naš teniser je uspeo da eliminiše Italijana Alesandra Đanesija nakon velike borbe u tri seta, pa je jasno da se Laslo večeras neće samo boriti protiv veterana iz Tunisa, već i nadolazećeg umora nakon naporne sedmice u gradu poznatom po čuvenom karnevalu.

Zanimljiv je podatak da je Laslo Đere trenutno bolje kotiran od svog protivnika, a da se Tunišanin našao među nosiocima u Sao Paolu. Razlog tome je što je žreb za turnir održan dan pre objavljivanja nove rang liste na kojoj je naš igrač došao do najboljeg plasmana u karijeri – 37. mesta na ATP listi.

Neće ovo biti prvi put da se dvojica tenisera sastaju pošto s uveć tri puta “ukrštali rekete”, a u međusobnom skoru je uspešniji Đere koji je slavio u dva navrarta. Poslednji put su uksrtili rekete krajem prošle godine na turniru u Bazelu kada je Đere za svega sat vremena sa terena počistio večerašnjeg rivala rezultatom 6:2, 6:3.

Treba ipak biti oprezan, jer Tunišaninu najviše odgovara igra na šljaci, a u prilog tome ide činjenica da je jedinu pobedu nad našim Laslom ostvario upravo na ovakvom tipu podloge. Zanimljivo, na relativno sličan način kao što je to momak iz Sente učinio u Bazelu, rezultatom 6:3, 6:2.

U eventualnom četvrtfinalu, mogli bismo da gledamo reprizu finalnog meča iz Rio de Žaneira, ukoliko Feliks Ože-Alijasim izbori pobedu nad Albertom Ramosom Vinjolasom. Biće ovo prvo odmeravanje talentovanog Kanđanina i iskusnog Španca i verujemo da će baš iskustvo doneti prevagu. Španci su takođe poznati kao veliki majstori igre na šljaci, pa i Vinjolas te ipak verujemo u njeogv trijumf i prolaz kvote 1,85.

Turnir u Sao Paolu igra se za nagradni fond od 550.000 dolara, a plasmanom u četvrtfinale Đere bi inkasirao 16.090 dolara i upisao dodatnih 45 poena na ATP listi.

***kvote su podloćne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Laslo Đereatp sao pauloMalek Džaziri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara