Đoković osvaja Vimbldon - kvota 6,50

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 08:45

Federer favorit u muškoj, Serena Vilijams u ženskoj konkurenciji

Dok Svetsko prvenstvu u fudbalu odvlači pažnju sportskih i kladilačkih poklonika, nešto veliko se valja u pozadini. U pitanju je najprestižniji teniski turnir na svetu - Vimbldon.

Da li se sećate ko su prošle godine bili prvi nosioci na londonskom Grend slemu? Angelika Kerber i Endi Mari...

Izabrane vesti

Nemica je sada na 11. poziciji na svetu, a MOZZART kvota da će podići prestižni pehar je 12,0, dok je Škot bio 156. prošle sedmice, a  sada je koeficijent na njega 15,0! Situacija se praktično potpuno promenila u ovih 365 dana. Pored toga, drugi nosilac kod seniora je bio Novak Đoković, istina, već se tada znalo da će teško on i Endi napraviti veliki rezultat zato što su problemi sa povredama bili očigledni. Škot je kasnije operisao kuk, a vratio se ATP tur tek pre koju sedmicu, dok je Srbin hirurški konačno sredio lakat i ovog proleća se polako vraća tamo gde mu je i mesto. Za to vreme nastavila se više-manje dominacija dva stara lava, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, uz povremene bleske pre svih Huana Martina del Potra i Aleksandera Zvereva.

I upravo ta četiri tenisera biće verovatno ključni u ovom, 131. izdanju najprestižnijeg teniskog turnira na svetu. Uz Marina Čilića, eventualno Đokovića i Dominika Tima. Ali, situacija nije tako stabilna kao proteklih praktično desetak godina. Niko tu ne polaže čisto pravo na tron, pa čak ni osmostruki i aktuelni vladar, Fedeks koji jeste glavni, ali nije i apsolutni favorit. A to onda predstavlja problem za one koji vole da se opklade na šampiona, naročito kada je kvota 3,00. Da je sve moguće, uči nas priča sa početka ovog teksta. Zato je dobro baciti pogled na ostale takmace i odrediti po osećeaju svog favorita za osvajanje trona.

Travnata podloga je poznata po tome što na njoj dominiraju snažni teniseri s gromovitim servisima. Poeni su kratki i obično se rešavaju posle nekoliko udaraca, pošto loptica nisko i brzo odskače. Još kada pri kraju turnira uništenu travu zameni pesak, stvar se dodatno komplikuje.

Kod žena, je situacija, naravno još komplikovanija, ali se ponovo izdvaja aktuelna šampionka Garbinje Muguruza. Ona jednostavno ima odličnu igru za travnatu podlogu, što je na Vimbldonu krucijalno, pored iskustva igranja na istoj. Zato je ovde izlišno tražiti favorite među najmlađima, te izdvajamo još dve Čehinje, Karolinu Pliškovu i Petru Kvitovu, dok će Marija Šarapova, pa i Venus Vilijams tražiti šansu iz drugog plana. Mlađa sestra Vilijams da je iole u formi mogla bi svašta da napravi, ali se ona još nije povratila od prošlogodišnjeg porođaja.

FAVORITI:

ATP

Rodžer Federer 3,00

Novak Đoković 6,50

Rafael Nadal 7,50

Marin Čilić 8,00

Aleksander Zverev 15,0

WTA

Serena Vilijams 6,00

Petra Kvitova 6,00

Garbinje Muguruza 10,0

Karolina Pliškova 10,00

Simona Halep 12,0

*** Ukupan nagradni fond 34.000.000 funti (7,6 % povećanje)

BODOVI - TENISERI

Pobednik 2.000
Finale 1.200
Polufinale 720
Četvrtfinale 360
Osmina finala 180
Treće kolo 90
Drugo kolo 45
Prvo kolo 10

BODOVI - TENISERKE

Pobednica 2.000
Finale 1.300
Polufinale 780
Četvrtfinale 430
Osmina finala 240
Treće kolo 130
Drugo kolo 70
Prvo kolo 10

Foto: Action Images


tagovi

Novak Đokovićsportsko klađenjeVimbldonRodžer FedererRafael NadalSerena VilijamsPetra KvitovaGarbinje Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara