Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

Đoković: Morao sam ozbiljno da se potrudim...

Vreme čitanja teksta: 2 minuta

"Ovo je turnir o kojem sa sanjao još kao klinac. Novo finale, presrećan sam", kaže naš as nakon teškog meča na Vimbldonu protib Roberta Bautista Aguta

Đoković: Morao sam ozbiljno da se potrudim...

Borio se Novak Đoković tokom seta i po sa veoma nezgodnim protivnikom, ali čini se i sa svojim demonima na Centralnom terenu "Ol ingland kluba". Borio se sa upornim i neumornim Robertom Bautista Agutom i izborio. Nije bilo lako, ali je zato bilo slatko.

"Ovo je turnir o kojem sa sanjao još kao klinac. Novo finale, presrećan sam. Igrati ga ponovo je zaista nešto nestravno, posebno!" kroz širok i pomalo umoran osmeh rekao je Beograđanin po završetku polufinala.

Šta se dešavalo tokom dela meča u kojem je igrao verovatno najlošiji tenis od početka turnira, nije sasvim jasno. U tom periodu se mučio sa skoro svim apektima igre, ali pre svega sa forhendom, servisom, ali i reternom koji je potpuno zakazao. Šopancu je bilo dovoljno da bukvalno vraća lopticu, a njegov prioitunvik bi se večć enekako "samo ubio". Sve dok ponovo nije sve "kliknulo" negde sredinom trećeg dela igre. Od tog momenta, samo je jedan teniser mogao da trijumfuje. Novak, naravno.

"Morao sam ozbiljno da se potrudim, ipak je ovo polufinale. Njegovo prvo. Nije mu to mnogo smetalo, dobro je igrao, a u početku je verovatno bio malo nervozan i pravio nekarakteristične greške." uvek ima reč opravdanja i podrške prvi reket sveta za protivnike, pa tako i za ovog momka sa kojim je inače u odličnim odnosima i sa kojim često trenira, "Onda je Roberto počeo bolje da igra, otvarao poene, čitao servise i bio je vrlo blizu da meč ode u drugom pravcu. Srećom sam našao rešenje i pobedio".

Sada mu sledi 40-ak sati odmora pa šesto finale Vimldona i potera za petom krunom. Protivnik će mu biti jedan od najvećih mu rivala, Rafel Nadal ili Rodžer Federer.
"Gledaću meč Rafe i Rodžera, možda ne ceo, za razliku od mojih trenera koji će ga pomno pratiti. To je jedno od najvećih rivalstava svih vremena, pravi klasik i uživaću u njemu.", zaključio je Beograđanin.

(Foto: Reuters)

Komentari 0

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva