Đoković na starog znanca željan osvete

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.19. | 13:57

Vavrinka je trijumfovao u poslednja dva gren slem finala koja je igrao sa Novakom

Staro, dobro rivalstvo između Novaka Đokovića i Stena Vavrinke će u noći između nedelje i ponedeljka dobiti novo poglavlje, ukupno 25. po redu. Srpski teniser vodi u pobedama rezultatom 19:5, ali zna da Švajcarac uvek može da ga iznenadi, tako da oprezno ulazi u ovaj susret.

Ne nalazi se Vavrinka u nekoj bajnoj formi i može se reći da je tek na ovom US openu vezao par dobrih partija. Prethodno je bivao eliminisan već u ranoj fazi turnira u Sinsinatiju, Montrealu, a ispao je već u drugom kolu Vimbldona od Opelke nakon velike drame u pet setova.

Izabrane vesti

Od poslednjeg meča sa Đokovićem prošlo je baš mnogo. Ravno tri godine. I da slast bude još veća, on je odigran baš u finalu Otvorenog prvenstva Amerike. Novak je tada slovio za velikog favorita protiv Vavrinke, ali je Švajcarac slavio pobedu u četiri seta i došao do titule.

Đoković ističe da će meč sa Švajcarcem biti za uživanje.
„Imali smo nekoliko neverovatnih borbi kroz godine. Izgbio sam od njega poslednji put kada smo igrali na ovom terenu u finalu 2016. godine. On u svojoj vitrini ima tri titule na gren slemovima, neko ko ima ogroman kvalitet. Sjajan je momak, odlično se slažemo, dosta vežbamo. Uživaćemo, pa neka bolji pobedi“, rekao je srpski teniser.

Pred početak ovog meča, Švajcarac ističe da su mu te pobede mnogo značile na polju samopouzdanja, te da je uvek u stanju da podigne nivo igre protiv najboljih na svetu.
„Do sada smo zaigrali u dva gren slem finala. Bio sam prepun samopouzdanja na tim mečevima, igrao sam zaista dobro i odlično se kretao. Sigurno sam bio na vrhuncu igre. U međuvremenu, Novak i ja smo mnogo često trenirali zajedno. Ima nešto kod njega. Izgubio sam protiv Novaka neke teške mečeve, videćemo kako će sve teći danas“, rekao je Sten.

Sa Novakom kaže da dosta sarađuje van terena i da su dobri prijatelji.
„Baš smo puno trenirali i ovde u Njujorku, nedelju pred početak turnira. Ranije smo imali običaj da treniramo gotovo pred svaki gren slem. Uživamo, dobri smo prijatelji“, dodao je švajcarski teniser.

Sten je imao problema sa povredom, ali sada kaže da se polako vraća u pravu formu.
„Osećam se odlično. Prethodni meč sam dobio u tri seta, fizički je sve u redu. Možda nisam igrao svoj najbolji tenis, ali piše se pobeda. Ona mi daje snagu da uradim nešto više“, zaključio je Vavrinka.

Videćemo da li će mu sve to večeras značiti u okršaju sa Novakom.

Foto: Reuters, Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara