Đokovićevih pet brejkova na startu Kvinsa: Sledeći je Griša

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.06.18. | 16:36

Novak rutinski slavio protiv Australijanca Milmana

Tačno dve sedmice posle brodoloma na pariskoj šljaci, vratio se Novak Đoković na teren, ovoga puta na travi i nagovestio da bi spreman mogao da dođe na Vimbldon. Rutinska pobeda nad Džonom Milmanom će svakako pomoći najboljem srpskom teniseru da vrati poljuljano samopouzdanje i obraduje navijače pred daleko značajnije izazove - 2:0 (6:2, 6:1) u prvom kolu Kvinsa.

Na igralištu u Londonu Đoković, praktično, nije ostivio ni gram nade 29-godišnjem Australijancu. Od početka je kontrolisao dešavanja na teren, u petom gemu napravio prvi brejk, u sedmom opet oduteo servis momku iz Brizbejna, lako osvajamo poene i za 28 minuta utabao put ka vođstvu.

Izabrane vesti

Na početku drugog seta još jedan brejk - ukupno pet - posle čega nije bilo dileme da će Beograđanin slaviti 78. pobed na travi tokom karijere. 

gallery

Naredni Đokovićev rival je Grigor Dimitrov, u Londonu postavljen za drugog nosioca, pošto je Bugarin posle malo problema, ipak, izašao na kraj sa Bosancem Damirom Džumhurom (6:3, 6:7, 6:3). Naš as je tukao Grišu u šest od sedam dosadašnjih međusobnih okršaja.

Jedini put dosad na travi sreli su se u polufinalu Vimbldona 2014, kad je Srbin slavio 3:1 (6:4, 3:6, 7:6, 7:6), a sutrašnji duel biće njihov prvi još od Mastersa u Parizu 2016, na kome je Novak bio, takođe, pobednik posle preokreta - 2:1 (4:6, 6:2, 6:3).

FOTO: Action images


tagovi

Novak ĐokovićATPATP Kvins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara