Dominik Tim igra za Novaka protiv Nadala. Tako nekako...

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 13:47

Ukoliko sutra ujutru (09.30) izgubi u polufinalu Australijan opena Španac prepušta Srbinu na milost i nemilost prvi reket sveta

Dvostruki problem pred sobom u četvrtfinalu Australijan opena ima Rafael Nadal, jer se osim Dominika Tima bori i sa Novakom Đokovićem. To jest bori se da mu naš as ne otme prvo mesto na ATP listi.

RASPORED MEČEVA / 10. DAN AO (-10 Č)

Izabrane vesti

Naime, ukoliko prođe među četiri najbolja Španac će obezbediti ukupno 9.770 poena što je nedostižno za Srbina. Nole brani titulu i 2.000 ATP poena, te je potrebno da se Rafa zaustavi pre polufinala pošto je pošle godine ušao u borbu za titulu koja mu je donela 1.200 poena. Ukoliko odbrani pehar Novak će u ponedeljak osvanuti na ATP listi sa 9.730 pena, a ukoliko bi Tim bio bolji od Rafe zaustavio bi ga na 9.410.

A ako igde ima priliku da zaustavi Nadal, Austrijanac upravo ima u Melburnu. Momčina iz Viner Nojštata i dalje sanja prvu grend slem titulu i u Australiju je došao u zaista izvrsnoj formi koju, čini se još nije načeo grub rastanak sa trenerom, legendarnim teniserom Tomasom Musterom koji se dogodio pre koji dan. 

Biće ovo njihovo 13 odmeravanje, a sada je 9-4 za Španca. Zanimljivo je da su sve odigrali na šljaci, osim jednog pre dve godine na US openu u pet paklenih setova. Upravo takav scenario očekujemo ovaj put, iako navijamo da pobedi Tim ne bi li se Nole eventualno vratio na prvu poziciju.

Njihov meč je na programu od 09.30 po srednjoevropskom vremenu, a pre njih na betonski teren legendarne Rod Lejver arene istrčavaju Sten Vavrinka i Aleksander Zverev. Švajcarac je konačno našao šampionsku formulu što je pokazao pre svega u prošlom kolu u kojem je u pet setova zaustavio Danila Medvedeva. S druge strane Nemac se nekako "ispod radara" provlači kroz žreb i to bez izgubljenog seta. U osmini finala je bez većih problema zasutavio niz od 15 pobeda Rusa Andreja Rubljova i tako pokazao da je spreman za velika dela.

Zverev je slavio u jedina dva njihova dosadašnja odmeravanja, ali 2016. i 2017. kada je Sten imao probleme sa kolenima, i to veoma tesno. I ovaj put Nemac je favorit, a i ovaj put očekujemo da mu Švajcarac otkine makar jedan set. Možda i iznenadi...

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara