Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Domino efekat lansirao Đerea u glavni žreb Monte Karla

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.04.23. | 16:44

Srpski teniser popunio prazninu nastalu odustajanjem Pabla Karenja Buste, prethodno odustao i osmi teniser sveta Feliks Ože Aljasim

Jedan za drugim počeli su TOP 10 teniseri i predviđeni nosioci da odustaju od učešća u Monte Karlu, prvom mastersu sezone koji će biti odigran na šljaci. Nedvojbeno najviše pažnje privukla su odustajanja Rafaela Nadala i Karlosa Alkarasa, za njima se zbog povrede kolena koja ga muči nedeljama sa turnira distancirao Feliks Ože Aljasim, a potom i Pablo Karenjo Busta. Epilog koji je Lasla Đerea lansirao u glavni žreb turnira u Kneževini.

Egzodus favorizovanih tenisera pokrenuo je domino efekat. Umesto Nadala upao je Švajcarac Mark-Andrea Hesler, sledeći se odustajanjem Alkarasa usrećio Čileanac Nikolas Hari, nakon što je Ože Aljasim rekao da neće učestvovati upraznilo se mesto za Mekenzija Mekdonalada, a naredni na listi čekanja bio je Đere. A treći otkaz španskih tenisera značio je da će 27-godišnjak iz Sente imati priliku da se i ove godine okuša na šljaci Monte Karla.

Izabrane vesti

Trenutno 58. teniser sveta prošle sezone dosegao je treće kolo pomenutog mastersa tako što je u prva dva rušio Amerikanca Maksima Kresija i Italijana Lorenca Sonega pre nego što ga je eliminisao potonji šampion Stefanos Cicipas.

Nakon Đerea naredni na listi čekanja za turnir što startuje 8. aprila je Endi Mari. A kako je danas krenulo, mogli bismo i legendarnog Britanca da gledamo na Azurnoj obali.


tagovi

Laslo ĐerePablo Karenjo BustaFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara