Cicipas (© Reuters)
Cicipas (© Reuters)

Dosadan dan na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 18:55

Prema očekivanjima, prošli Hurkač i Cicipas

Dosadna subota na Rolan Garosu. Ako se izuzme drugi set između Janika Sinera i Makenzija Mekdonalda (Italijan dobio na razliku) i način na koji je Aleksandar Rubljov savladao Kristijana Garina (u četvrtoj deonici 13:11 za Rusa) svi ostali mečevi bili su lišeni neizvesnosti. Posle Danila Medvedeva i Marina Čilića, plasman u osminu finala obezbedili su Hubert Hurkač i Stefanos Cicipas. Poput pređašnjih kolega – nulom.

Hurkač je bio bolji od Davida Gofana (7:5, 6:2, 6:1) i na taj način prvi put u karijeri obezbedio plasman u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske. Poljaku je trebalo sat i 49 minuta da savlada nekada ubedljivog Belgijanca i revanšira mu se za nedavni poraz na mastersu u Rimu. Hurkač će za plasman među osam najboljih igrati protiv boljeg iz okršaja Kaspera Ruda iz Norveške i Lorenca Sonega.

Izabrane vesti

Rutinski je u naredno kolo prošao i Cicipas. Grk je prepustio samo pet gemova Mikaelu Jameru (6:2, 6:2,6:1), a podatak da je susret sa Šveđaninom završio očas posla (sat i 36 minuta) sugeriše da je uštedeo dovoljno energije za naredni duel. U njemu će rival lanjskog finaliste biti pobednik duela Holger Rune (Danska) – Igo Gaston (Francuska).

Što se tiče konkurencije dama, u narednu rundu su prošle Veronika Kudermetova (Paula Badosa iz Španije joj predala meč pri rezultatu 6:3, 2:1), Rumunka Irina Begu, najbolja igračica sveta Iga Švojntek, Ruskinja Darija Kataskina, Kamila Điorgi iz Italije, Amerikanka Džesika Pegula, kao i Kineskinja Ženg, pošto joj je Aliz Korne predala meč pri rezultatu 6:0, 3:0.


tagovi

ATPRolan GarosStefanos CicipasHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara