FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Druga mladost u gradu ljubavi: Dimitrov u finalu mastersa posle šest godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 16:52

Bugarin savladao Cicipasa i sada čeka da Novak završi posao protiv Rubljova

Proživljava drugu mladost Grigor Dimitrov ove jeseni i tako pokošuva da bar delimično nadomesti neispunjeni potencijal tokom karijere. Za sve nedosanjane snove iz doba kada je nazivan "Bejbi Federerom". Nakon polufinala Šangaja pre par sedmica Bugarin je nagogradio odličan smiraj sezone i plasirao se u finale pariskog mastersa. Nakon dva sata i 34 minuta velike borbe trijumfovao je protiv Stefanosa Cicipasa 2:1 (6:3, 6:7, 7:6) i plasirao se u finale poslednjeg turnira u sezoni iz 1000 kategorije.

Za Bugarina ovo je prvi plasman u finale mastersa nakon šest godina i Sinsinatija 2017. kada je osvojio jedinu titulu ove vrste. Ipak, da bi došao do potpunog uspeha u svojoj "labudovoj pesmi" imaće verovatno najteteži mogući zadatak na ATP turu, pošto ga tamo čeka nadamo se Novak Đoković. Najbolji teniser planete prethodno igra polufinale protiv Andreja Rubljova.

Izabrane vesti

Od samog starta 32-godišnjak iz Haskova krenuo je silovito i oduzeo sevis rivalu već u drugom gemu. Svoj nije ispuštao do kraja tog dela i dobio ga sa 6:3. Od tog trenutka viđena je potpuno izjednačena borba o čemu svedoči i činjenica da do kraja meča nije viđen nijedan brejk. Sve je rešavano u taj-brejku, kako u drugom, tako i u trećem setu. Cicipas je bio mnogo bolji u drugom, a Dimitrov u trećem setu.

Kada je bilo najvažnije, u odlučujećem taj-brejku Dimitrova je servi služio značajno bolje nego Grka, poveo sa 5:0 i potpomognut neiznuđenim greškama Cicipasa rešio meč.

Do sada se Dimitrov sastao 12 puta sa Novakom Đokovićem, a u međusobnom skoru je 11:1 za najboljeg u istoriji.


tagovi

Grigor DimitrovStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara