Eliminisan Nadal!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 13:56

Dominik Tim napravio iznenađenje i plasirao se u polufinale Australijan Opena - 3:1

Kraj za Rafaela Nadala već u četvrtfinalu Australijan Opena!

Španac je danas igrao protiv Dominika Tima, a izgleda da nove snage pokazuju sve bolje igre i to je Nadal mogao da oseti danas na svojoj koži. Tim je dobio dva prva seta u taj-brejku, a posle toga čak ni moćni Španac nije uspeo da se oporavi - 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 7:6). U prvom taj-brejku bilo je 7:3, u drugom 7:4, a u poslednjem 8:6.

Izabrane vesti

Tim će u polufinalu igrati protiv Aleksandra Zvereva, dok se u drugom polufinalu sastaju stare kajle Novak Đoković i Rodžer Federer.

Pokazao je Tim koliko je zapravo spreman, fizički je delovao besprekorno, a u meču kakav je ovaj pronašao je prave udarce kada je to bilo najvažnije. Krucijalno u ovom trijumfu po Tima bilo je što je uspeo psihološki da se izbori sa Rafom, da ga dobije u čak tri taj-brejka i na taj način sebi prokrči put do polufinala.

Ta tri taj-brejka su bila pokazatelj da li Tim može da se izbori sa Nadalom, prokockao je Austrijanac brejk prednosti u poslednjem setu, otišlo se tako u taj-brejk. Ni tu Tim nije iskoristio dve meč lopte koje je imao, ali je na kraju uspeo da slomi Nadala fantastičnim jednoručnim bekhendom.

Imao je malo sreće tom prilikom, ali ne mari... Nadal je na taj način završio takmičenje na Australijan Openu. A Tim je poslednji polufinalista prvog grend slema u sezoni.

Tim je imao više asova od Nadala (14:11) i viši procenat ubačenog drugog seta što se takođe pokazalo kao izuzetno bitno. 

Zabeležio je Austrijanac 65 vinera, Nadal 49, doduše više je grešio Tim, ali na kraju mu je sve to donelo tesnu pobedu u meču koji će se pamtiti po ovim taj-brejkovima.

Tim će se za finale boriti protiv Zvereva.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara