Laslo Đere (©AFP)
Laslo Đere (©AFP)

Đere nadoknadio 2:0 i pet meč lopti, ali ipak pao posle petočasovne borbe!

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 02:05

Danijel Atmajer slavio u super taj-brejku i plasirao se u drugu rundu Rolan Garosa

Jedan od petorice srpskih tenisera na Rolan Garosu završio je učešće već na startu turnira. Laslo Đere, koji je prvi od naših predstavnika zakoračio na parisku šljaku, ispao je u prvom kolu posle lavovske petočasovne borbe od Danijela Altmajera.

Lavovsko srce pokazao je drugi reket Srbije protiv nemačkog tenisera. Uspeo je da nadoknadi dva seta zaostatka, spasao je pet meč lopti, ali je u super taj-brejku petog seta ipak poklekao pred 83. igračem sveta - 2:3, po setovima 5:7, 4:6, 7:6, 7:5, 6:7.

Izabrane vesti

Đere je dobru igru prikazao i u prva dva seta, ali nije imao rezultat da to i potvrdi. Altmajer je do vođstva stigao napravivši brejk u 11. gemu, da bi drugi rešio u svoju korist već na samom startu pošto je oduzeo dva uzastopna servis gema Srbinu.

I u trećem setu je Altmajer prvi došao do brejka. I to u, činilo se, prelomnom trenutku. Pri rezultatu 4:4 oduzeo je servis rivalu i došao u situaciju da servira za meč, ali se Đere ekspresno trgao, vratio brejk i kroz taj-brejk smanjio zaostatak, iskoristivši treću set loptu. Četvrti set takođe nije mogao da prođe bez drame. U njemu je Altajmer došao do prve meč lopte u desetom gemu prvi vođstvu 5:4, no, Šere je uspeo da pobegne sa litice i napravi brejk u narednom gemu, koji je potom potvrdio i izjednačio rezultat.

Vrhunac je drama pak dostigla u petom setu. I tada je Nemac imao meč loptu u desetom gemu, ali se još jednom Đere spasao pada u provaliju, u 12. gemu spasao još tri vezane meč lopte i meč odveo u super taj-brejk. Međutim, do potpunog preokreta nije mogao. Već prvu narednu, šestu meč loptu, Altmajer je iskoristio i plasirao se u narednu rundu gde ga čeka pobednik duela Martin Fučovič - Stefanos Cicipas.


tagovi

Laslo ĐereRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara