Laslo Đere (AFP)
Laslo Đere (AFP)

Đere namučio Medvedeva, ostao bez četvrtfinala, ali napravio značajan skok na ATP listi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 16:42

Srpski teniser uzeo set Rusu u drugoj rundi turnira u Haleu

Požalio se Laslo Đere na nepovoljne žrebove koji ga muče nakon rane eliminacije na ovogodišnjem Rolan Garosu. Nije mu žreb bio naročito naklonjen ni na ATP 500 turniru u Haleu gde ga je u drugom kolu zaustavio prvi nosilac, odnosno treći teniser sveta Danil Medvedev - 2:1 (6:3, 6:7, 6:3).

Uprkos porazu, srpski teniser je namučio Rusa u duelu koji je trajao 132 minuta. Uspeo je da uvede meč u treći set, tamo izgubio servis, pa vratio brejk, ali na kraju ipak nije imao snage za neizvesniju završnicu. Ostao je momak iz Sente bez četvrtfinala u Nemačkoj, ali je napravio značajan skok na ATP listi. Počeo je nedelju kao 65. na svetu, a od narednog ponedeljka projektovana mu je 56. pozicija.

Izabrane vesti

Ponovo je Đere odigrao meč sa dosta oscilacija, prožet nekim genijalnim, majstorskim potezima. Dozvolio je Medvedevu da povede 3:0, kasnije i 5:2, te da okonča prvi period igre u svoju korist za 39. minuta. Istom merom uzvratio ne na početku drugog seta. Vezao je uvodna tri gema, a potom je sistem ponovo zablokirao - prepustio je Medvedevu 12 uzastopnih poena. Uspeo je da se konsoliduje nakon što je rival izjednačio na 3:3, te do kraja uspeo da uvede set u taj-brejk, a potom i da ga ukrade iako je gubio sa 4:1. Serijom 5:1 došao je do set lopte, a potom produžio meč.

Ipak, u trećem setu uništili su ga slabi procenti realizacije poena prilikom drugog servisa. U 15 takvih situacija osvojio je samo tri poena, a Medvedev je zakazao okršaj sa osmim nosiocem Robertom Bautistom Agutom.



tagovi

Laslo ĐereDanil Medvedevatp hale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara