Laslo Đere (©AFP)
Laslo Đere (©AFP)

Đere poklekao posle skoro tri sata borbe na startu Dejvis kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 19:36

Španac Albert Ramos Vinolas došao do brejka u finišu trećeg seta i tako slomio otpor srpskog tenisera

Dobio je Laslo Đere prvi set sa ubedljivih 6:2, ali nije uspeo da ostvari pobedu na startu Dejvis kupa i donese srpskom timu bod. Španci su poveli zahvaljujući pobedi Alberta Ramos Vinolasa posle dva sata i 57 minuta borbe - 2:1 (2:6, 7:6, 7:5).

Španci će imati priliku da dođu do pobede posle drugog singla – Roberto Bautista Agut sastaje se sa Miomirom Kecmanovićem. Ukoliko Kecmanović izjednači, o pobedniku će odlučivati dubl Granoljers/Martinez Ćaćić/Kecmanović.

Izabrane vesti

Đere je imao sedam asova, a pobednik duela samo jedan. Takođe je imao gotovo svostruko više vinera od rivala (33:17), ali i daleko više neiznuđenih grešaka (34:21).

Laslo je došao do brejka već u trećem gemu, potom vezao još jedna i poveo sa 4:1. Do kraja je dobro servirao i neočekivano rutinski, za 34 minuta, stigao do prednosti u setovima.

Usledila je velika borba. Ramos Vinolas je iskoristio treću brejk loptu na startu drugog seta, ali je Đere odmah uzvratio i sa bez izgubljenog poena na protivnikov servis. Španac je spasao dve brejk lopte u sedmom gemu, u nastavku su oba tenisera dobro servirala, pa se otišlo u taj-brejk.

Počelo je sa četiri vezana brejka (po dva na obe strane), pa serijom sigurnih servisa srpskog i španskog tenisera. Ipak, u odlučujućim trenucima Đere gubi poen na svoj servis i da je protivniku dve set lopte - 40. reket planete je iskoristio drugu.

Sjajno je Đere otvorio odlučujući set i poveo sa 3:0. Ipak, uzvratio je Španac istom merom. Igralo se gem za gem sve do 11. kada Ramos Vinolas pravi preokret. Iskoristio je drugu brejk lopti i slomio srpskog tenisera. Potom je na svoj servis, bez izgubljenog poena, stigao do trijumfa.

U Grupi B sa Srbijom i Španijom nalaze se još i Kanada i Južna Koreja. Prolaz u četvrtfinale obezbediće dve najbolje reprezentacije. Izabranici Viktora Troickog igraju protiv Korejaca u četvrtak, a sa Kanadom u subotu.


tagovi

Laslo ĐereDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara