Đere posle četiri taj-brejka i skoro četiri sata borbe izjednačio najbolji rezultat na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 01:20

Naredni rival ponovo Amerikanac

Laslo Đere je u drugom kolu Vimbldona! Posle velike borbe sa Amerikancem Maksimom Kresijem, čak četiri taj brejka i tri sata i 40 minuta igre, srpski predstavnik uspeo je da ostvari veliki trijumf - 3:1, po setovima 6(5):7, 7:6(3), 7(10):6(8), 7(9):6(7). Njemu je ovo treći put da je došao u ovu fazu najvećeg turnira u svetu belog sporta, a šansu da napravi korak više imaće protiv još jednog Amerikanca - Bena Šeltona.

Prolaskom u treću rundu teniser iz Sente izjednačio bi najbolji rezultat na grend slem turnirima postignut na Rolan Garosu 2021. godine.

Izabrane vesti

U prvom setu oba tenisera su napravila po jedan brejk, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku u kom se bolje snašao Kresi i slavio sa 7:5. Sa po jednim brejkom i u drugom setu stiglo se do novog taj-brejka u kom je Đere bio mnogo sigurniji i sa 7:3 stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu, igrači su bili sigurni na svom servisu. Epilog - 13 gem. Nakon velike borbe Đere je taj deo igre dobio sa 10:8 i stigao do preokreta.

Ni u četvrtom setu nije bilo brejkova tako da je viđen i četvrti taj-brejk na meču. Kresi je na 6:5 stigao do set lopte, ali je Đere uspeo da je spase, potom da preokrene rezultat, iskoristi drugu meč loptu i slavi sa 9:7.


tagovi

Laslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara