Laslo Đere (Reuters)
Laslo Đere (Reuters)

Đere predao meč Cicipasu i ostao na samo tri pobede u 2024.

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 16:41

Razlog odustajanja srpskog tenisera pri setu zaostatka i rezultatu 3:2 u drugom, još nije poznat

Ostaje Monte Karlo prilično malerozan masters za Lasla Đerea. Drugi reket Srbije čak četvrti put u pet nastupa završio je takmičenje u Kneževini u prvom kolu, a ovoga puta je pred sobom imao izrazito tešku prepreku oličenu u Stefanosu Cicipasu. Već je Đere zaostajao čitav set, a sredinom drugom perioda morao je da preda meč grčkom teniseru iz još uvek nepoznatih razloga - 0:1 (3:6, 2:3).

Predaja se dogodila nakon 65 minuta igre, a momak iz Sente ostao je na brojci od samo tri pobede u 2024. godini. Ove sezone slavio je samo protiv Marina Čilića, Zapate Miraljasa i Vonga, dok je pretrpeo osam poraza.

Izabrane vesti

Pred početak sezone na šljaci Đere je pričao kako je fizički na zadovoljavajućem nivou, a nakon razočaravajućeg žreba, očigledno da se i zdravstveno stanje srpskog reprezentativca donekle pogoršalo. Inače, obe dosadašnje titule, na Sardiniji i u Rio De Žaneiru, Đere je osvojio upravo na zemljanoj podlozi.

Danas je sporije otvorio meč, dozvolio Cicipasu da napravi dva brejka i povede sa 5:1, te mu brejk za 5:2 nije naročito pomogao da se vrati u prvi set. U narednom je bolje parirao 12. igraču sveta, ali je neočekivano morao da preda meč.

Cicipas će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Nikolas Đari - Tomas Martin Ečeveri.


tagovi

Laslo ĐereStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara