Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đere u četvrtfinalu Nur-Sultana, na pomolu srpski derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.09.21. | 13:55

Museti skupo prodao kožu, Lajović u fokusu

Pobedom nad Lorencom Musetijem u tri sata 6:4, 6:7 (3), 6:4, Laslo Đere se plasirao u četvrtfinale turnira u Nur-Sultanu. Srpski teniser je do pobede nad Italijanom stigao nakon dva sata i 50 minuta borbe, a na narednom koraku će odmeriti snage sa boljim iz duela Sunvu Kvon - Dušan Lajović.

Sedmi nosilac brejkom je otvorio duel, a prednost je mogao da uveća i u naredna dva gema na servis protivnika. Iako nije iskoristio tri brejk šanse Đere je očuvao prednost stečenu na početku susreta i posle 52 minuta borbe upisao prvi set.

Izabrane vesti

Po istom modelu naš teniser je otvorio i nastavak susreta i brejkom režirao idealan početak drugog seta, međutim u gemu u kojem je servirao za pobedu dozvolio je Italijanu da se vrati u život, a potom i da kroz taj-brejk stigne do izjednačenja.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

U trećem setu, kao i u prethodna dva, 49. teniser sveta je prvi stigao do brejka, uzevši gem na servis rivala pri rezultatu 2:1, ali je 57. reket još jednom uspeo da oteža posao protivniku brejkom za 5:4. Ipak, u narednom gemu, posle tri neiskorišćene meč lopte Đere je stavio tačku na duel i drugi put ove godine savladao Italijana od kojeg je bio bolji i u Kaljariju takođe u tri seta (6:4, 4:6, 6:2).

Protivnik Đereu u borbi za polufinale biće bolji iz susreta Sunvu Kvon - Dušan Lajović, a taj meč na programu je sutra.


tagovi

Laslo ĐereDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara