Tejlor Fric (©Reuters)
Tejlor Fric (©Reuters)

Evropa povede, svet uzvrati: Fric poništio Beretinija, sve je u Novakovim rukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 18:41

Dva sjajna meča drugog dana u "O2 areni"...

Odbija tim sveta da potpiše kapitulaciju! Dobrano će se vlasnici 66 grend slem titula pomučiti da dobiju momke koji nemaju niti jedno jedino finale na najvećim turnirima. Tim Evrope povede, pa tim sveta uzvrati. A, navijači u “O2 areni” u transu.

Nezapamćen spektakl u Londonu na Lejver kupu, fenomenalno se zabavljaju svi odreda. Nema nezadovoljnih ni kada se gubi, a trenutno je na snazi “klaskalica”. Tim Evrope – četiri poena. Tim sveta – četiri poena. Mateo Beretini dobio je dramu protiv Feliksa Ože Alijasima u tri seta (7:6, 4:6, 10:7), da bi zatim istom merom uzvratio Tejlor Fric u duelu sa Kameronom Norijem (6:1, 4:6, 10:8).

Izabrane vesti

“Promena” pravila prva je zakačila Matea Beretinija i Feliksa Ože Alijasima, proporcijalno sa brojem dana porastao je i ulog. Pobeda je dobila duplu vrednost, umesto jednog danas donosi dva poena.

Za prvu “dvojku” viđen je pravi rat, kao da je reč o grend slemu ili bar mastersu, a ne o Lejver kupu koji protiče u znaku Rodžera Federera i duelima timova Evrope i sveta. Svestan je bio Mateo Beretini važnosti prvog meča dana posle odustajanja Rafaela Nadala iz privatnih razloga i penzionisanja švajcarskog asa.

Tim sveta bio je u velikom naletu, izjednačio je za tili-čas i precrtao vezane pobede evropskih tenisera – posle Endija Marija izgubio i dubl Federer – Nadal – nova bi značila totalni preokret, na takav rasplet, makar privremeno, blokadu je stavio Italijan.

Bez tri seta teško da može u Milenijumskoj dvorani, Beretinijev i Ože Alijasimov prvi je bio spektakularan. Za pamćenje! Spasao je Italijan jedinu brejk loptu u prvom setu, na mišiće je uveo meč u “13. gem” i dobio lud obračun. Moglo je da prevagne na obe strane, Kanađanin se izvukao tri puta, pa prokockao jedinu set loptu… I stigla je kazna.

Endi Mari i Rodžer Federer (©Reuters)Endi Mari i Rodžer Federer (©Reuters)

U maratonu od 24 poena Beretini je iskoristio šestu set loptu, podigao je “O2 arenu” na noge, izmamio osmehe Rodžera Federera i Endija Marija, kao i ostatka tima Evrope, koji mu je davao savete. Popustio je u trećem gemu drugog seta, odveo je Feliks meč u treći set, kreirao je dramu od tri čina i bio tragičar.

Došao je Mateo Beretini do “desetke”, vratio tim Evrope u vođstvo, ali momci koji nisu igrali niti jedno grend slem finale imali su spremljen odgovor. Tejlor Fric nije dopustio favorizovanim Evropljanima da se odlepe, doneo je prvu pobedu drugog dana timu sveta.

Publika se ludo zabavljala, gorela je vatra u grudima Amerikanca i Kamerona Norija, pokazao se britanski teniser kao tvrd orah. Dugo ga je lomio Fric i slomio na jedvite jade. A, nije tako delovalo posle prvog seta...

Korpulentni američki teniser je udarao lopticu kao maljem, Britanac nije mogao da mu čita servise i forhende. Četiri servis gema Norija i – tri brejka Frica. Superioran je bio, razbijao rivala i naglo pao. Sve se okrenulo za 180 stepeni, ušao je u Kamerona Norija “duh” njegovog sunarodnika iz najboljih dana, napravio je dva brejka i izborio treći set.

Prštali su u setu odluke brejkovi, konstante u igri nije bilo. Ni kod Frica, ni kod Norija. Vratio se britanski teniser iz velikog minusa, izjednačio na 8:8 i upropastio sav trud.

A, sada – Novak. Izaći će i poslednji od “četvorice musketara” na teren “O2 arene”, i to dva puta ove večeri. Prvo će odigrati sing sa Frensisom Tijafoom, a potom i dubl. Partner će mu biti Mateo Beretini, a rivali Aleks de Minor i Džek Sok.


tagovi

Lejver kupATPMateo BeretiniFeliks Ože AlijasimTejlor FricKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara