Favoriti marširaju Sinsinatijem: Cicipas preokretom do četvrtfinala, Zverev za sat vremena preslišao Pelju

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 04:28

Uspešan je u osmini finala, doduše uz dosta muke, bio i Rubljev protiv Monfisa – 2:0, po setovima 7:6, 7:6

Kako kaže ona narodna izreka – kad mačke nema, miševi kolo vode. U odsustvu velike teniske trojke Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera na mastersu u Sinsinatiju, članovi "nove generacije" žele da iskoriste priliku koja im se nije, niti će se u budućnosti tako često ukazivati.

Stoga sva četvorica prvih nosioca marširaju ka završnici turnira iz serije 1000. Doduše, ne svi istim tempom i podjednako krupnim koracima.

Izabrane vesti

Treći reket sveta Stefanos Cicipas se, primera radi, poprilično mučio protiv Lorenca Sonega, imao i set zaostatka, ali se posle dva i po sata velike borbe ipak plasirao među osam najboljih na turniru – 5:7, 6:3, 6:4.

Italijan je fantastično servirao u prvom setu, pa je tako Grku u istom dozvolio samo dve brejk lopte. Nije ih ruku na srce ni sam imao previše, tek četiri, ali je jednu uspeo da iskoristi, i to baš u poslednjem Cicipasovom servis gemu, pri rezultatu 6:5, i time dođe do vođstva u setovima.

Međutim, iako je Sonego nastavio da odlično servira i u drugom, Cicipas je iskoristio jednu jedinu brejk loptu (već u prvom servis gemu Italijana) i stigao do izjednačenja. Jedan napravljen brejk, takođe početkom seta, bio je dovoljan drugom nosiocu da stigne do potpunog preokreta i zakaže duel sa boljim iz meča Mateo Beretini – Feliks Ože Alijasim.

Nije preterano blistao ni četvrti nosilac Andrej Rubljev, ali je za razliku od Cicipasa, svoj meč osmine finala protiv Gaela Monfisa uspešno završio u dva seta. Oba u taj-brejku, zbog čega je duel potrajao gotovo dva sata.

Za razliku od njih, Aleksander Zverev se do četvrtfinala praktično prošetao. Osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju je za tek nešto više od sat vremena u dva seta preslišao Italijana Gvida Pelju – 6:2, 6:3, baš kao što je prvi nosilac Danil Medvedev prethodno "počistio" Grigora Dimitrova.


tagovi

ATP SinsinatiMasters u SinsinatijuSinsinatiDanil MedvedevAleksander ZverevStefanos CicipasAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara