Federer: Mama voli kad igram, zato neću u penziju

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.11.19. | 18:48

Švajcarca baš nerviraju pitanja o kraju karijere

Došlo je vreme kada Rodžera Federera više ne pitaju kada će osvoji novi grend slem trofej, već kada će u penziju. A, njega, iako ima 38 godina, to pitanje dosta nervira, pa uvek da neki drugačiji odgovor.

Tako je bilo prethodnih dana, tokom njegove turneje po Centralnoj Americi, gde je igrao revijalne mečeve. Tu je otkrio medijima zbog čega još ne razmišlja o penziji.

Izabrane vesti

Nisu u pitanju pare, kako Federer tvrdi, već želja. I njegova i njegove porodice, da nastavi da igra dok god bude mogao.
Tokom cele nedelje su mi postavljali pitanja kada ću se penzionisati i kako će to izgledati. Moja mama voli kada igram i želi da nastavim dok god budem mogao, a to je i moja želja. Nikada se neću povući. A, kada sam imao problem sa kolenom 2016. godine i nisam igrao osam meseci, video sam kako će to jednog dana izgledati. I bilo je sjajno. Ručali smo s prijateljima, provodio sam sve vreme s porodicom, uživao sam“, rekao je Federer.

Švajcarac je godinu završio na trećem mestu ATP liste, a u ovoj sezoni je osvojio četiri titule: u Dubaiju, Majamiju, Haleu i Bazelu. Na grend slemovima je najdalje stigao na Vimbldonu, gde je u finalu izgubio od Novaka Đokovića.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara