Rodžer Federer (Foto: AFP)
Rodžer Federer (Foto: AFP)

Federer: Novak je imao izuzetnu godinu, najgore je iza mene

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 16:54

Švajcarski teniser je pred početak Lejver kupa govorio o kalendarskom slemu, Novaku Đokoviću, ali i povratku na teren

Jedan od najboljih tenisera sveta se oporavlja od treće operacije kolena, ali kako stoje stvari nije odustao od karijere. Poslednja povreda stavila je pod znak pitanja njegov povratak na teniske terene, ali prema njegovim rečima oporavak dobro teče i deveti reket sveta planira povratak "što je pre moguće". Govorio je i o Novaku Đokoviću i kalendarskom slemu, koji je Srbinu izmakao na poslednjem koraku.

ATP Mec, 19.30: (1,33) N. Basilašvili - Đ. Mager (3,00)

Izabrane vesti

On je uoči Lejver kupa u Bostonu (od 24. do 26. septembra) govorio za švajcarske medije i istakao da će učiniti sve da naredne godine bude deo turnira koji je osnovan pre četiri godine.

"Rehabilitacija napreduje, korak po korak. Najgore je iza mene, uzbuđen sam zbog svega što dolazi. Svaki dan je bolji od prethodnog. Uzbudljivo je. Prošao sam kroz ovo prošle godine, tako da nemam problema mentalne prirode", istakao je legendarni Švajcarac i istakao da se nada što bržem povratku treninzima, ali je svestan da mora da se naoruža strpljenjem.

Jasno, neće ga biti na predstojećem Lejver kupu, makar ne u takmičarskoj ulozi i tvrdi da mu je jako krivo zbog toga.

"Teško mi je, naravno. Jedan od ciljeva mi je da uradim sve od sebe kako bi se vratio naredne godine da igram ovde".

Federer je van stroja od Vimbldona. Na travnatoj podlozi na kojoj je godinama dominirao, zaustavljen je u četvrtfinalu od Huberta Hurkača (3:6, 6:7, 0:6). Dok je bio van terena, jako malo je nedostajalo da ga Novak Đoković osvajanjem US opena ostavi duboko u senci. Prvi reket sveta bi pobedom u Njujorku postao teniser sa najviše grend slem titula i prvi od Roda Lejvera koji je osvojio kalendarski slem (sve četiri grend slem titule u sezoni).

Švajcarac je u tri navrata osvajao tri grend slema u godini, ali nikada nije prišao tako blizu kalendarskom slemu kao Đoković. Tvrdi ipak da će Lejverov podvig star 52 godine jednoga dana biti oboren.

"Mislim da je moguće da se tako nešto ponovi. Novak, Rafa i ja smo prišli jako blizu, ali mislim da vam je za takav podvig potrebno i malo sreće. Morate biti istrajni, snažni. Morate da iskoristite sve što znate. Zato mislim da će biti teško, ali ne i nemoguće".

Pohvalio je Novaka zbog sjajne sezone.

"Moram da pitam šta je Lejveru prolazilo kroz glavu kada je iz prvog reda gledao Novaka kako igra. Ono što je Novak uradio ove godine je naravno izuzetno".


tagovi

Rodžer FedererNovak ĐokovićLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara