Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Federer se ne predaje: Penzija nije opcija

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 10:24

„Osećam da priča za mene još nije gotova“, poručio Švajcarac

Skinuo mu je Novak Đoković jedan od najbitnijih rekorda, nedelje provedene na prvom mestu ATP liste, ali Rodžer Federer – ne odustaje.

Švajcarac se posle nešto više od godinu dana pauze vraća na teren, igraće na turniru u Dohi koji počinje danas, mada je on slobodan u prvom kolu. Ali i u 39. godini Federer poručuje da ne razmišlja o penziji.

Izabrane vesti

Mnogi u sportskoj javnosti su uvereni da će Rodžeru Vimbldon i Olimpijske igre ovog leta biti „poslednji juriš“ i da će se posle toga povući, ali on tvrdi da od toga nema ništa.

I dalje postoji nešto u meni, zbog čega do sada nisam ni razmišljao o povlačenju. Bilo bi drugačije kada bi me koleno mučilo iz meseca u mesec, ali sada nije vreme da mislim o tome. Osećam da priča za mene još nije gotova, ne znam kako to da objasnim. Volim da igram tenis, volim da budem na terenu“, rekao je Federer u Dohi.

Legendarni teniski as kaže da, prosto, voli da se takmiči sa najboljima i da je to njegovo pogonsko gorivo zbog kojeg mu se ne žuri u penziju.

Još radim na povratku u formu, ali jedan od glavnih razloga zbog kojeg mi se i dalje igra je želja da ponovo dostignem nekadašnje visine i da se borim protiv najboljih, da osvajam turnire. Nadam se i da ću uskoro moći ponovo da igram pred punim tribinama“.

Smatra Federer da je u daleko boljoj formi nego što je i on očekivao, ali je dovoljno iskusan i svestan da pravi ispit je tek kad izađe da igra meč.

Možda sam malo i sebe iznenadio na treninzima prethodnih nedelja, iznenadio sam se kako mi je dobro sve išlo. Ali, kao što znamo, mečevi su drugačija 'zverka'. Nadam se da ću do Vimbldona biti sto odsto spreman i za mene tek tada počinje sezona. Sve ovo što dolazi pre toga je priprema, da vidimo kako će mi ići“, priznao je Rodžer Federer.

A tu, na Vimbldonu, ponovo će ga čekati broj 1, čovek koji mu je danas skinuo dragocen rekord – Novak Đoković.


tagovi

Rodžer FedererNovak ĐokovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara