Feliks Ože-Alijasim (©Reuters)
Feliks Ože-Alijasim (©Reuters)

Feliks je probio led: Preko Zvereva do prvog GS četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 20:50

Mladi Kanađanin ide na Beretinija

Prvi put u karijeri Feliks Ože-Alijasim igraće u četvrtfinalu jednog grend slem turnira.

Mladi Kanađanin od 20 leta odigrao je meč sa velikim oscilacijama i obrtima sa Aleksandrom Zverevim i posle četiri sata i sedam minuta igre dobio je sa 3:2 u setovima – 6:4, 7:6, 3:6, 3:6, 6:4.

Izabrane vesti

U borbi za polufinale, za mesto među četvoricom najboljih, Ože-Alijasim će igrati protiv Matea Beretinija.

Za Feliksa se još otkako se probio među seniore govorilo da će biti čudo od igrača, da je predvodnik „najnovije“ generacije, koja će pregaziti onu, sada već srednju, koja nije uspela da svrgne s trona Veliku trojku.

Međutim, Ože-Alijasim nikako nije uspevao da napravi iskorak na najvećim turnirima, da dođe do završnice, da tu gde je najteže pokaže taj svoj raskošni talenat. Četvrto kolo bilo mu je plafon. I danas je najzad probio taj led.

Upravo u sudaru sa jednim od predvodnika te ne preterano uspešne generacije, Aleksandrom Zverevim, koji je četiri godine kasnije, našao je put do prvog četvrtfinala. Ali, daleko od tog da je bilo lako. Vodio je Kanađanin 2:0 u setovima, pa je Nemac uzvratio istom merom i klackalica petog seta je odlučivala.

Ono što je kuriozitet, u četiri prva seta svaki put je Zverev bio taj koji je prvi dolazio do brejka, ali u prva dva seta mu ta prednost nije bila dovoljna da bi ga i osvojio. E, tek u petom je Ože-Alijasim je prvi oduzeo servis rivalu, poveo 1:0, pa iako je kasnije ispustio tu prednost (2:2), pošlo mu je za reketom da to ponovo učini i da je zadrži do konačne pobede.



tagovi

Feliks Ože AlijasimAleksander ZverevVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara