(©Starsport)
(©Starsport)

Fešta za Novaka, Beograd pozdravlja šampiona (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 19:17

Najbolji teniser na svetu stigao u prestonicu

Novak Đoković je prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste, ispisao je novu stranicu belog sporta, a tim povodom u Beogradu je organizovano veliko slavlje. Porodica Novaka Đokovića je najboljem teniseru sveta napravila doček kod restorana “Novak” na Novom Beogradu.

Svetski broj 1 danas je započeo 311. nedelju na vrhu ATP liste, čime je srušio rekord Švajcarca. Da ATP lista zbog pandemije virusa korona nije bila "zamrznuta", srpski as bi i ranije prestigao Federera, a njegov rekord bi bio još ubedljiviji. Đoković će na tronu biti barem još šest nedelja, a na prvom mestu je već više od šest godina.

Izabrane vesti

Proslavi prisustvuje veliki broj navijača, organizovan je i muzički nastup. Pesma se ori Novim Beogradom, a upriličen je i vatromet. Broj navijača se konstantno povećavao, a najveći srećnici dobili su rekvizite poput potpisanih majica, loptica i postera.

Zgradu u kojoj se nalazi restoran "Novak" od danas krasi veliki baner sa likom Novaka Đokovića i brojem nedelja koje je proveo na prvom mestu ATP liste. Prisetio se Novak i proslave iz 2011. godine posle osvajanja Vimbldona, istakao je da će na dočeku večno biti zahvalan i da je ovo uspeh ne samo njegov, već cele nacije.

“Danas je poseban dan i za mene i za porodicu i za Srbiju. Hvala vam za uspeh, ovo nije samo moj, nego i vas i cele nacije. Ja sam to najviše shvatio pre deset godina. I pre toga. Ali me je nekako najviše dirnulo ono iz Beograda 2011. posle Vimbldona kad sam prvi put postao broj 1. Srbija je tada priredila nešto na čemu ću vam večno biti zahvalan. Zato osećam ogromnu čast i zadovoljstvo što vas predstavljam. Znam da vam kidam živce, ali nadam se da uživate u tome”, rekao je Novak na dočeku.

StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport
StarsportStarsport



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara