Olga Danilović (©Reuters)
Olga Danilović (©Reuters)

Finale kvalifikacija: Troje Srba u borbi za AO

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 00:30

Troicki, Danilovićeva i Krunićeva na terenu

Poslednji korak. Dva kola kvalifikacija za Australijan open su uspešno preskočili, a za troje srpskih tenisera danas je finale, poslednji stepenik na kojem će se boriti za prolaz u glavni žreb prvog grend slem turnira u sezoni.

Viktor Troicki izgleda kao da polako pronalazi svoj pravi ritam, koji je negde izgubio tokom prethodne godine. Srpski as koji je četiri puta dolazio do 3. kola Australijan opena boriće se danas sa Sedrikom Marselom Štebeom za plasman u glavni žreb.

Izabrane vesti

Samo su jednom ukrštali rekete u karijeri, još 2012. na US openu, kada je Nemac bio bolji sa 3:1. Danas Štebe ulazi u meč kao 126, a Troicki kao 202. teniser planete. Ono što je adut nemačkog tenisera je niz od sedam uzastopnih pobeda, prethodnu godinu je završio osvajanjem turnira u Parmi, dok je na Viktorovoj strani daleko veće iskustvo u važnim mečevima.

U isto vreme će igrati i bosanski teniser Damir Džumhur, kojem je rival u 3. kolu kvalifikacija Kimer Kopejans. Belgijanac ima 26 godina, ali nema i neke zavidne uspehe u karijeri. Dva puta nastup u 1. kolu Rolan Garosa mu je najdalji domet na grend slemovima.

Ipak, Kopejans je do 3. kola došao bez izgubljenog seta, te Džumhura, iako je sve na njegovoj strani, ne čeka lak posao.

Sudar generacija biće meč između ukrajinskog veterana Sergeja Stahovskog i australijskog tinejdžera Dena Svinija. Između njih je 16 godina razlike, ali ostaje da se vidi da li će do Melburna doći mladost ili iskustvo.

Svini je dogurao do 3. runde iako zauzima tek 794. mesto na ATP listi, ali ga je poguralo odustajanje Denisa Kudle u drugom kolu.

Šansu za prolaz na Australijan open tražiće i dve srpske teniserke.

Olga Danilović će u poslednjoj rundi kvalifikacija igrati protiv Ankite Rajne, teniserke iz Indije, koja zauzima 180. mesto na WTA listi, za tri pozicije je bolje rangirana od Srpkinje. Njihov meč, koji se igra u Dubaiju, počeće oko 7 časova po našem vremenu.

Rajna ima 28 godina, za devet leta je starija od Danilovićeve, a nijedna od njih dve do sada nije stizala do glavnog žreba nijednog grend slem turnira. Jednoj će sada biti prvenac.

Priliku da se domogne glavnog žreba potražiće danas i Aleksandra Krunić. Pre dve godine je igrala u drugom kolu Australijan opena, a sada mora kroz kvalifikacije da traži put do prve runde.

Njoj će rivalka biti Majar Šerif, teniserka iz Egipta, koja je godinu završila kao 128. igračica sveta i to joj je najbolji rejting u karijeri. Krunićeva je u prethodna dva kola pobeđival sa po 2:1, što pokazuje da je psihički spremna došla u Dubai da se bori za put u Melburn.

Jedan od najzanimljivijih mečeva jutra igraće Timea Baboš i Ana Karolina Šmidlova, nekada 25. i 26. teniserka sveta. Sada su daleko od tih visina. I jednoj i drugoj je drugi krug na Australijan openu najveći domet na prvom grend slemu u sezoni. Upravo u Melburnu su odigrale jedini međusobni duel u karijeri, 2014. godine i tada je Šmidlova slavila sa 2:1.

Australijan open počeće 8. februara u Melburnu. Titule će braniti Novak Đoković kod muškaraca i Sofija Kenin kod dama.


tagovi

Australian OpenAleksandra KrunićViktor TroickiOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara