Finale u džepu, Novak na nišanu: Tim preokretom savladao Zvereva

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 13:34

Austrijski teniser pokazao još jednom da je spreman za najveće titule nakon dramatičnog trijumfa u polufinalu Australijan opena

Dominik Tim je slavio nakon uzbudljivog, ali ne previše kvalitetnog meča protiv Aleksandera Zvereva i tako se prvi put u karijeri plasirao u finale Australijan opena gde ga čeka branilac titule Novak Đoković. Austrijanac je nakon tri sata i 47 minuta igre slavio nakon malog preokreta sa 3:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

Na početku meča, slično kao i juče u prvom polufinalu koje su igrali Novak Đoković i Rodžer Federer, viđeno je mnogo preokreta ,brejkova i prilika za iste, a bolje se u tom galimatijasu prilično slabog nivoa tenisa snašao Nemac. Kroz prvi set ga je vodio njegov odlični servis koji je zadavao glavobolje Austrijancu.

Izabrane vesti

Kako je vreme odmicalo tako je i Tim polako hvatao i na kraju uhvatio priključak, a potom polako počeo da dominira. Jasno se to videlo u drugom delu meča kada je odmah zabeležio brejk, da bi ga brzo "prodao", potom odmah zabeleživši još jedan. To je bilo dovoljno da se vrati egal na semafor Rod Lejver arene. Borba se rasplamsala pred sam kraj drugog seta, što je konačno razbudilo dotle slabom igrom uspavanu australijsku publiku. Imao je prilike posve motivisani Zverev da poduži taj deo susreta, ali mu Tim hrabrim potezima nije dao.

Na početku drugog seta dogodila se duža pauza zbog tehničkih problema sa osvetljenejm na stadionu, a po povratku na teren bolji posao je odradio momak iz Viner Nojštata stigavši odmah do brejka. Prednost je zadržao tek 10-ak minuta kada mu je Zverev uzvratio i pokazao da se borba tek rasplamsava, što se njega tiče. Možda i najuzbudljiviji deo ovog finala završen je kako i priliči, taj-brejkom koji je pripao Timu.

Očekivano, i jedan i drugi su odjednom postali oprezniji, posebno na svoj servis te je meč ponovo ušao u "silent mode" barem što se tiče tribina. Klimaks je stigao ponovo u taj-brejku koji je obeležio veći broj grešaka sa obe strane. Manje je grešio Tim i zato ide u finale. Zasluženo.

A sada mu sledi finale i sudar sa Novakom Đokovićem za 2.000 ATP poena, preko 2,.5 miliona evra novčane nagrade. Da li je zreo da uzme prvu grend slem titulu odgovor dobijamo u nedelju od 09.30 po srednjoevropskom vremenu. No pita se Nole, pre svega.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara