(©Reuters)
(©Reuters)

Gospodar tajbrejkova na korak od četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 09:07

Đoković i Hurkač nastavljaju oko 16 časova (2:0)

Bio je i ostao Novak Đoković najbolji riterner na svetu svih vremena. Ali ni on nije uspeo da u dva seta napravi brejk protiv Huberta Hurkača u delu meča koji je odigran u nedelju veče.

Godine neprekidnog razvoja, jer je konstantno unapređivao svoju igru, iako je najbolji na svetu, dovele su pak do toga da je Đoković postao – servis mašina. I dok je Hurkač tukao munje i gromove iz reketa, uzvraćao je Novak istom merom. Dok je Srbin u dva gema drugog seta imao brejk šanse, Poljak nije imao nijednu!

Izabrane vesti

A, kada se sretnu takve dve mašine, setovi se obično završavaju taj-brejkovima. To je zona komfora najboljeg na svetu. Ove sezone izgubio je samo jedan i to prvi koji je igrao protiv malo poznatog Francuza Kokuda na Australijan openu. Posle toga – rapsodija. Sa dva dobijena sinoć protiv Hurkača, Đoković je došao do niza od 14 uzastopno dobijenih taj-brejkova na grend slemovima! I sa tom serijom je oborio rekord jer niko nije uspeo da u jednoj sezoni naniže toliko dobijenih setova kada se igra na razliku.

Ostao je još jedan set, još jedan korak do četvrtfinala. Đoković i Hurkač će meč nastaviti danas kao drugi na programu na Centralnom terenu. Prve će na teren Hadad Maja i Ribakina u 14.30 po našem vremenu, što znači da Novak neće zaigrati pre 16.00 časova.

Hubert Hurkač do jučerašnjeg dela meča nije izgubio ni set na Vimbldonu ove godine. Pa iako je u nedelju veče servirao „ludački“, sa procentom ubačenog prvog servisa od odličnih 74 odsto (u drugom setu čak 86 odsto), nije uspeo da osvoji ni set. Frustrirajuće za Poljaka, pogotovo što kada bi Đoković uspeo da riternira i razvija poen, gotovo redovno bi ga i osvajao. Hurkač u razmenama je imao slabe izglede protiv najboljeg na svetu.

Dakle, visoki teniser iz Vroclava morao bi danas da zadrži kvalitet servisa, a da unapredi igru u polju da bi uspeo da vrati neizvesnost u meč. Što se tiče Đokovića, kao po onoj čuvenoj replici iz filma (neki kažu – nepostojećoj): „Sviraj to ponovo Sem“. Mentalna čvrstina, strpljenje, sigurna ruka i još jedan korak do četvrtfinala. Tamo gde ga čeka Andrej Rubljov


tagovi

Novak ĐokovićHubert HurkačVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara